wojlomza Napisano 13 Marzec 2010 Autor Napisano 13 Marzec 2010 Witam, zastanawia mnie czemu ten bagnet nie ma szczeliny nasady i zamka blokującego. Czy jest to seryjne czy raczej nie. Proszę o id bagnetu i stwierdzenie oryginalności.
wojlomza Napisano 13 Marzec 2010 Autor Napisano 13 Marzec 2010 Bicia są na zewnętrznej stronie.1 na pewno1 na pewno1 ?I u dołu L"
wojlomza Napisano 13 Marzec 2010 Autor Napisano 13 Marzec 2010 I te przebarwienia to raczej lutowanie miejsc po blokadzie. W miejscu śrubki widoczny zalutowany kawałek papieru, chyba jak wygładzali spoinę. A można tez cały zabieg usunąć?
smuga_79 Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 Wymyslac ???? Hmm... Chetnie bym zobaczyl zdjecia oznaczen, wtedy bym mial o nich zdanie, wychodze z zalozenia nie widze nie odpowiem.
huk 100 Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 hmmm wydaje mi się że już zaczynacie wymyślać :):) -pozdro
wojlomza Napisano 13 Marzec 2010 Autor Napisano 13 Marzec 2010 Witam, zastanawia mnie czemu ten bagnet nie ma szczeliny nasady i zamka blokującego. Czy jest to seryjne czy raczej nie. Proszę o id bagnetu i stwierdzenie oryginalności.
zukuri Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 Bagnecik może być oryginalny, ale jeśli tak jest, to masz broń, którą żołnierz kupował sobie na pamiątkę i nosił poza służbą. Jeśli bagnecik nie ma tego wyfrezowanego wpustu na szynę karabinu (nie widać tego na ciemnej fotce) to sprawdź, czy nie ma w trzonie rękojeści między okładzinami spawu. Mógł ktoś dorobić o przyspawać odłamaną i zgubioną głowicę rękojeści do regulaminowego- bojowego bagnetu.Pozdrawiam, Piotr.
huk 100 Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 widać zwykłe nakrętki - więc ........- pozdro
huk 100 Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 bagnet oryginalny ale okładki mogą być dorobione
profos Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 Może być i tak, że miejsce gdzie powinien być zatrzask i prowadnica na szynę zostało zaspawane (zalutowane) w epoce. Wydaje mi się, że w tych miejscach widać nawet ślad po takiej operacji.
zukuri Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 Rogowe okładziny w bagnetach własnych są dość popularne, wię ja bym nie wyrokował. Śruby mógł ktoś dodać po usunięciu oryginalnego ich mocowania.Pozdrawiam, Piotr.
huk 100 Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 profos bagnety paradne vel wyjściowe czy jak im tam :) nie postały prowadnic ani zatrzasku jak już to imitację -pozdro
huk 100 Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 miało być tak - profos bagnety paradne vel wyjściowe czy jak im tam :) nie posiadały prowadnic ani zatrzasku jak już to imitację zatrzasku -pozdro
profos Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 huk, niektóre bagnety wyjściowe miały zatrzask i prowadnice.Wojlomza, sprawdź proszę, czy miejsca które zaznaczyłem to tylko przebarwienia czy może ślad po jakiejś operacji.
smuga_79 Napisano 13 Marzec 2010 Napisano 13 Marzec 2010 WitamCzy bagnet ma jakies oznaczenia ??? Wg mnie to ktos sobie po wojnie przerobil ten bagnecik na noz myswiskie wg wlasnego mniemania. Zaspawal otwor po przycisku i szyne i dorobil okladki z rogu. Oznaczenia mogly by wyjasnic czy jest to paradniak Pozdrawiam smuga_79
wojlomza Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 z jednej strony 111 i L z drugiej jakby dwa zera
Pytanie
wojlomza
Witam, zastanawia mnie czemu ten bagnet nie ma szczeliny nasady i zamka blokującego. Czy jest to seryjne czy raczej nie. Proszę o id bagnetu i stwierdzenie oryginalności.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.