Witam, Chciałabym prosić o pomoc w identyfikacji szlaku bojowego żołnierza Stamm Kompanie Infanterie Ersatz Batalion 49 (o ile dobrze rozszyfrowałam nazwę jednostki). Wiem, że żołnierz pochodził ze Śląska Cieszyńskiego, zarejestrowanie żołnierza nastąpiło we Wrocławiu w 1943r. Jednostka dotarła na front włoski w okolice Bolonii ok. 1944 roku. Czy jest jakaś szansa na informacje, co działo się z jednostką od momentu wyruszenia do dotarcia na front włoski? Czy są jakieś źródła które opisują wędrówki poszczególnych jednostek? Jak znaleźć w skład jakiej większej formacji wchodził ten batalion?
Pytanie
Norie
Chciałabym prosić o pomoc w identyfikacji szlaku bojowego żołnierza Stamm Kompanie Infanterie Ersatz Batalion 49 (o ile dobrze rozszyfrowałam nazwę jednostki). Wiem, że żołnierz pochodził ze Śląska Cieszyńskiego, zarejestrowanie żołnierza nastąpiło we Wrocławiu w 1943r. Jednostka dotarła na front włoski w okolice Bolonii ok. 1944 roku.
Czy jest jakaś szansa na informacje, co działo się z jednostką od momentu wyruszenia do dotarcia na front włoski? Czy są jakieś źródła które opisują wędrówki poszczególnych jednostek? Jak znaleźć w skład jakiej większej formacji wchodził ten batalion?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.