Skocz do zawartości
  • 0

Stahlhelm 1916

01111977

Pytanie

Napisano
http://cgi.ebay.co.uk/WWI-German-Feldgrau-Stahlhelm-Steel-Helmet-1916-in-Book_W0QQitemZ170454230680QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item27afdd2698

Witam.Dziś na angielskiej aukcji przepuściłem okazję nabycia oryginalnego hełmu niemieckiego z IW św,Stahlhelm,jak na linku powyżej.Czy ktoś byłby w stanie rozjaśnić mi ile taki hełm może kosztować na rynku kolekcjonerskim.Chodzi mi o realną wycenę bo na e-bayu amerykanie np.krzyczą jakieś potworne ceny.Czy naprawdę aż tak dałem ciała?Został sprzedany za 24 funty (nie całe 100zł)Pzdr.B.P

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No troszkę tak. Polecam sprawdzić na allegro. W zależności od stanu osiągają ceny kilkukrotnie większe, niż podana przez Ciebie.
Napisano
Zalezy jaki byl stan , czy byl wklad, malowanie (czy obecbe, jesli tak to jakie - 1 czy 2 wojna). Ktora odmiana helmu.

Tydzien temu widzialem w sklepie z antykami w UK, cena 350 funtow. Z wkladem, malowanie wtorne, wczesna wersja.

Srednio w UK trzeba liczyc £200 w gore, no chyba ze okazja jakowas sie trafi, ale to rzadko.

Mozesz sie pocieszac ze to mogla byc wspolczesna kopia, albo udac sie do najblizszego pubu aby podreperowac humor ;)
Ja bym wybral druga opcje...
Napisano
Miejscowość Croydon znajduje się nie opodal Londynu lub nawet jest dzielnicą Londynu.Po tym polu pozostało już chyba tylko to zdjęcie.Niesamowity widok nawiasem mówiąc.Pzdr
Napisano
Croydon - podmiejska, południowa dzielnica Londynu, wchodzi w skład Wielkiego Londynu (Greater London). Ma ok. 340 tys. mieszkańców. - Wikipedia
Napisano
http://cgi.ebay.co.uk/WWI-German-Feldgrau-Stahlhelm-Steel-Helmet-1916-in-Book_W0QQitemZ170454230680QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item27afdd2698

Witam.Dziś na angielskiej aukcji przepuściłem okazję nabycia oryginalnego hełmu niemieckiego z IW św,Stahlhelm,jak na linku powyżej.Czy ktoś byłby w stanie rozjaśnić mi ile taki hełm może kosztować na rynku kolekcjonerskim.Chodzi mi o realną wycenę bo na e-bayu amerykanie np.krzyczą jakieś potworne ceny.Czy naprawdę aż tak dałem ciała?Został sprzedany za 24 funty (nie całe 100zł)Pzdr.B.P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie