afrak Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 Witam, panowie dajcie mi namiary gdzie moge kupic SH-3, i mam pytanko jak sie ma Smetka do Rutusa Proximy.Dzieki za porade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 jak juz to HS-3 ;)A co do porownan..coz chodzilem z Rutusem,chodze ze smetkiem.Rutus dobry na kolorowa drobice,odznaczenia,luseczki,klamry ale nie radzi sobie z glebokim zelastwem.Do lasu srednio sie nadaje.HS- idealna wykrywka na militarke,lapie tez luski,klamry elegancko.ale jego prawdziwym przeznaczeniem sa helmy,bagnety i stalowe prety ;)Dla mnie o Piekło lepszy do lasu ;)Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrak Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 jest jakas roznica miedzy proxima Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrak Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 a ten gosc co klepie te HS-3 to on ma jakas strone czy tylko telefonicznie z nim sie mozna kontaktowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr321 Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 nie ma strony tylko telefonicznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrak Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 jeszcze jedno pytanko czy Hs-3 jest dużo lepszy od ACE 250 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaXers Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 hs3 na militarke a ace na kolor..Co wolisz monety czy militaria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrak Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 Wlasnie zalezy mi na tym i na tamtym gdyz u mnie jest duzo militarki i duzo monet austro-wegierskich.To jak to mam rozumiec ze hs-3 nie znajde zadnego koloru Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaXers Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 kup ace nie pożałujesz nakopiesz monet łusek a następnie pomyśl nad hs-3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
afrak Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 mialem ace250 ale sprzedalem niestety ;-( powiedz mi XaXers idzie tez wykopac cos HS-3 chodzi mi o kolorek czy on jest typowo na militarke jak Rutus Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr321 Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 rutus proxima jest na militarke i kolorek też złabie. a z kolei hs-3 jest na militarke na monetki smętkiem nie startuj. ewentualnie jak chcesz kopać monetki to wybierz do smętka cewkę 20cm ale też ci nie będzie za bardzo kopać monetek. na cewce 30cm to na militarke i większy złom ale im większa cewka w smętku tym gorsza dyskryminacja...pozdro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
220V Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Przede wszystkim militarka" to nie tylko stalowy złom!Więc nie przypisujcie Koledzy Smętkowi wyłącznie przydatności na stal. Miałem 2 HS-y i mnóstwo kolorków nimi również naczesałem. Monety też się trafiały, choć to nie jest sprzęt do drobnych kolorków stworzony.Rutusy to z kolei bardziej uniwersalne sprzęty, którymi w zależności od miejscówki bardziej komfortowo można pokopać praktycznie wszystkiego.Cóż tu więcej pisać - tematów o obu detektorach są setki, więc wystarczy poczytać, a nie dziesiąty raz pytać o to samo porównanie.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.