Skocz do zawartości

SH-3 a Rutus

afrak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, panowie dajcie mi namiary gdzie moge kupic SH-3, i mam pytanko jak sie ma Smetka do Rutusa Proximy.Dzieki za porade
Napisano
jak juz to HS-3 ;)
A co do porownan..coz chodzilem z Rutusem,chodze ze smetkiem.
Rutus dobry na kolorowa drobice,odznaczenia,luseczki,klamry ale nie radzi sobie z glebokim zelastwem.Do lasu srednio sie nadaje.
HS- idealna wykrywka na militarke,lapie tez luski,klamry elegancko.ale jego prawdziwym przeznaczeniem sa helmy,bagnety i stalowe prety ;)
Dla mnie o Piekło lepszy do lasu ;)
Pozdro
Napisano
Wlasnie zalezy mi na tym i na tamtym gdyz u mnie jest duzo militarki i duzo monet austro-wegierskich.
To jak to mam rozumiec ze hs-3 nie znajde zadnego koloru
Napisano
mialem ace250 ale sprzedalem niestety ;-( powiedz mi
XaXers idzie tez wykopac cos HS-3 chodzi mi o kolorek czy on jest typowo na militarke jak Rutus
Napisano
rutus proxima jest na militarke i kolorek też złabie.
a z kolei hs-3 jest na militarke na monetki smętkiem nie startuj.
ewentualnie jak chcesz kopać monetki to wybierz do smętka cewkę 20cm ale też ci nie będzie za bardzo kopać monetek.
na cewce 30cm to na militarke i większy złom ale im większa cewka w smętku tym gorsza dyskryminacja...
pozdro...
Napisano
Przede wszystkim militarka" to nie tylko stalowy złom!
Więc nie przypisujcie Koledzy Smętkowi wyłącznie przydatności na stal.
Miałem 2 HS-y i mnóstwo kolorków nimi również naczesałem.
Monety też się trafiały, choć to nie jest sprzęt do drobnych kolorków stworzony.
Rutusy to z kolei bardziej uniwersalne sprzęty, którymi w zależności od miejscówki bardziej komfortowo można pokopać praktycznie wszystkiego.
Cóż tu więcej pisać - tematów o obu detektorach są setki, więc wystarczy poczytać, a nie dziesiąty raz pytać o to samo porównanie.
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie