Zbyszek11 Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 Witam.Poszukuje plików zawierających kartonowy model panzerfausta do pobrania w skali 1:1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 http://www.jedendojednego.fora.pl/inne-repliki-papier-karton-zywice-galerie-i-opisy,17/od-podstaw-panzerfaust-60,62.htmlZapytaj tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 17 Marzec 2010 Autor Share Napisano 17 Marzec 2010 Witam.Poszperałem w internecie i znalazłem.Mam pytanie do forumowiczów otóż rozpocząłem budowę repliki panzerfausta z myślą o możliwości wystrzału głowicy, jak na razie elementy będą z pcv i kartonu (następne egzemplarze będą z innych materiałów).Głowica jest wstępnie gotowa wykonana z kartonu więc wiele nie waży, mam pytanie czy wie może ktoś jakiej racy lub petardy można by użyć by głowica była w stanie przelecieć 15-30 metrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 17 Marzec 2010 Autor Share Napisano 17 Marzec 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 śmieszne - ale prawdziwe...casus donaldówka" - a ustawa o broni i amunicjimożesz: wypchnąć" pocisk sprężynowo i odpalić rakietę lub użyć rakiety w otwartej rurze__________________petardami strzelać z niezaślepionej rury tzn. ez pocisku"__________________czyli ie możesz" miotać pociskiem za pomocą rozprężonych gazów w komorze w przypadku otwartej rury - można kombinować, że niby rakieta, a rura - prowadnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Ja bym odpuscił sobie wpychanie petardy do rurki PCV bo strzelajacy moze sie mocno zdziwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 17 Marzec 2010 Autor Share Napisano 17 Marzec 2010 Jak napisałem powyżej zamierzam wykonać pierwsza rurę z pcv, jeżeli pomysł okaże się dobry to planuje zakup oryginalnej rury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 moim zdaniem, lepiej zrobisz jak kupisz sobie replikę panzershrecka i zestaw fajerwerków. tanie, w miarę bezpieczne a i efekt całkiem niezły.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Mozna dobrac metalową rurke o odpowiedniej srednicy i dorobic atrapę (repro) spustu i celownika (oryginał czesto jest zerdzewiały na wylot) i jak zainstalujsz dobrą petarde rozleci się w drobny mak - Obawiam się że glowica z kartonu tez sie rozleci po strzale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Możesz zamontować modelarski silnik rakierowy (do kupienia w sklepach modelarskich za kilka zł) Powinna zapewnić odpowiednią siłę. Problemem będzie raczej zachowanie stateczności głowicy podczas lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 np taki:http://www.gamahobby.com/x_C_I__P_5510173;5510001.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 18 Marzec 2010 Autor Share Napisano 18 Marzec 2010 Co do silników modelarskich myślałem o nich i spróbuję wykonać próbę, podejrzewam jednak że konieczne będzie dorobienie lotek, aczkolwiek to już temat na forum techniczne lub modelarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 18 Marzec 2010 Share Napisano 18 Marzec 2010 taki najprostrzy statecznik to zwykły kawalek listewki z 30-50 cm długości doczepiony z tylu (za glowica np .z silnikiem rakietowym ) chińczycy juz pare wiekow temu stosowali ten patent do stabilizacji lotu rakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.