Skocz do zawartości

Kartonowy panzerfaust

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Witam.
Poszperałem w internecie i znalazłem.
Mam pytanie do forumowiczów otóż rozpocząłem budowę repliki panzerfausta z myślą o możliwości wystrzału głowicy, jak na razie elementy będą z pcv i kartonu (następne egzemplarze będą z innych materiałów).
Głowica jest wstępnie gotowa wykonana z kartonu więc wiele nie waży, mam pytanie czy wie może ktoś jakiej racy lub petardy można by użyć by głowica była w stanie przelecieć 15-30 metrów?

śmieszne - ale prawdziwe...

casus donaldówka" - a ustawa o broni i amunicji

możesz:
wypchnąć" pocisk sprężynowo i odpalić rakietę
lub użyć rakiety w otwartej rurze

czyli ie możesz" miotać pociskiem za pomocą rozprężonych gazów w komorze

w przypadku otwartej rury - można kombinować, że niby rakieta, a rura - prowadnica

Mozna dobrac metalową rurke o odpowiedniej srednicy i dorobic atrapę (repro) spustu i celownika (oryginał czesto jest zerdzewiały na wylot) i jak zainstalujsz dobrą petarde rozleci się w drobny mak - Obawiam się że glowica z kartonu tez sie rozleci po strzale

taki najprostrzy statecznik to zwykły kawalek listewki z 30-50 cm długości doczepiony z tylu (za glowica np .z silnikiem rakietowym ) chińczycy juz pare wiekow temu stosowali ten patent do stabilizacji lotu rakiet

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie