mazic Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 Dodam że moczenie w amoniaku nic nie daje,jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazic Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 i druga fotka na monecie taki sam nalot z piachu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 wymywanie twardawym pędzelkiem w czasie elektrolizy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazic Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 elektro nie daje rady już sprawdzałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchista Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Owinąć drutem aluminiowym i do 1% NaOH. Autoliza według mnie działa lepiej od elektrolizy w takich przypadkach. Jak robiłem elektrolizę to były na przedmiotach takie miejsca gdzie uparcie trzymało sie zielone chociaż reszta była już wyczyszczona.Łagodniejsza alternatywa to moczenie do skutku w winianie/cytrynianie/wersenianie, ale nie mam pewności czy to pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazic Posted March 2, 2010 Author Share Posted March 2, 2010 Autolizy nie stosowałem na tych elementach-przyznaje szczerze, wiec po zakończonym zabiegu zdam relacje czy da rade usunąć ten piasek.Ostatnio wpadło mi więcej owaru" oblepionego grubym zielonym nalotem i oczywiście piachem- czy na podstawie tego można przypuszczalnie wydatowac znaleziska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.