mazic Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 Dodam że moczenie w amoniaku nic nie daje,jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazic Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 i druga fotka na monecie taki sam nalot z piachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 wymywanie twardawym pędzelkiem w czasie elektrolizy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazic Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 elektro nie daje rady już sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Owinąć drutem aluminiowym i do 1% NaOH. Autoliza według mnie działa lepiej od elektrolizy w takich przypadkach. Jak robiłem elektrolizę to były na przedmiotach takie miejsca gdzie uparcie trzymało sie zielone chociaż reszta była już wyczyszczona.Łagodniejsza alternatywa to moczenie do skutku w winianie/cytrynianie/wersenianie, ale nie mam pewności czy to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazic Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 Autolizy nie stosowałem na tych elementach-przyznaje szczerze, wiec po zakończonym zabiegu zdam relacje czy da rade usunąć ten piasek.Ostatnio wpadło mi więcej owaru" oblepionego grubym zielonym nalotem i oczywiście piachem- czy na podstawie tego można przypuszczalnie wydatowac znaleziska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.