mazic Napisano 28 Luty 2010 Autor Napisano 28 Luty 2010 Dodam że moczenie w amoniaku nic nie daje,jakieś pomysły?
mazic Napisano 28 Luty 2010 Autor Napisano 28 Luty 2010 i druga fotka na monecie taki sam nalot z piachu
kopijnik2 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 wymywanie twardawym pędzelkiem w czasie elektrolizy...
Anarchista Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Owinąć drutem aluminiowym i do 1% NaOH. Autoliza według mnie działa lepiej od elektrolizy w takich przypadkach. Jak robiłem elektrolizę to były na przedmiotach takie miejsca gdzie uparcie trzymało sie zielone chociaż reszta była już wyczyszczona.Łagodniejsza alternatywa to moczenie do skutku w winianie/cytrynianie/wersenianie, ale nie mam pewności czy to pomoże.
mazic Napisano 2 Marzec 2010 Autor Napisano 2 Marzec 2010 Autolizy nie stosowałem na tych elementach-przyznaje szczerze, wiec po zakończonym zabiegu zdam relacje czy da rade usunąć ten piasek.Ostatnio wpadło mi więcej owaru" oblepionego grubym zielonym nalotem i oczywiście piachem- czy na podstawie tego można przypuszczalnie wydatowac znaleziska?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.