andrenr68 Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 Jestem użytkownikiem ultry2,zastanawiam się nad zmianą na solarisa czy parametry solarki są dużo lepsze od ultry czy zbliżone?Chodzi mi o to czy np.rozróżnianie tonalne jest lepsze w solarisie bo ultrze takie sobie.Mówiąc krótko czy to ma sens?Niestety na wykrywke z lepszej klasy mnie nie stać,a mam okazje nabyć solarisa.Proszę kolegów o rade.
andreee Napisano 26 Luty 2010 Napisano 26 Luty 2010 witaj.Uważam,że ma to sens.Solarką jest wykrywaczem-można powiedzieć o klasę wyższym.Pytasz o parametry,powiem ci,że solarka też nie ma za dobrego rozróżniania tonowego ale tu bardzo pomaga mi wyświetlacz,bardzo uzupełnia wydobywające się dźwięki.Nie wiem jak jest w ultrze2 ale w solarce ustawianie gruntu z pomocą wyświetlacza zajmuje mi ok 5s.Lecąc dalej należy wspomnieć o trybach pracy w solarce-masz ich więcej,min.mix,który nieźle się spisuje w trudnym terenie.Co do zasięgu- sprawdziłem w instrukcji ultry2 producent podaje 27cm na 5gr,ja w solarce uzyskałem wynik 31cm,hełm w ultrze2 wykrywany jest z 95cm w trybie statycznym all metal-ja w tym samym trybie solarką uzyskałem wynik 112cm-to tak dla porównania.Wnioski musisz wyciągnąć sam.Za przystępną cenę ja bym zmienił na solarisa.pozdrawiam
Cpt.Nemo Napisano 26 Luty 2010 Napisano 26 Luty 2010 Moze jednak warto moment poczekac ?http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3544&postdays=0&postorder=asc&start=30
aro75 Napisano 26 Luty 2010 Napisano 26 Luty 2010 Witaj moim zdaniem warto,miałem solarisa i byłem z niego zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.