Skocz do zawartości

Czy warto zmienić ultre na solarisa

andrenr68

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem użytkownikiem ultry2,zastanawiam się nad zmianą na solarisa czy parametry solarki są dużo lepsze od ultry czy zbliżone?Chodzi mi o to czy np.rozróżnianie tonalne jest lepsze w solarisie bo ultrze takie sobie.Mówiąc krótko czy to ma sens?Niestety na wykrywke z lepszej klasy mnie nie stać,a mam okazje nabyć solarisa.Proszę kolegów o rade.
Napisano
witaj.Uważam,że ma to sens.Solarką jest wykrywaczem-można powiedzieć o klasę wyższym.Pytasz o parametry,powiem ci,że solarka też nie ma za dobrego rozróżniania tonowego ale tu bardzo pomaga mi wyświetlacz,bardzo uzupełnia wydobywające się dźwięki.Nie wiem jak jest w ultrze2 ale w solarce ustawianie gruntu z pomocą wyświetlacza zajmuje mi ok 5s.Lecąc dalej należy wspomnieć o trybach pracy w solarce-masz ich więcej,min.mix,który nieźle się spisuje w trudnym terenie.Co do zasięgu- sprawdziłem w instrukcji ultry2 producent podaje 27cm na 5gr,ja w solarce uzyskałem wynik 31cm,hełm w ultrze2 wykrywany jest z 95cm w trybie statycznym all metal-ja w tym samym trybie solarką uzyskałem wynik 112cm-to tak dla porównania.Wnioski musisz wyciągnąć sam.Za przystępną cenę ja bym zmienił na solarisa.pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie