moherhead Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 Witam Szabla prosze znawców tematu o identyfikacje szabli . Dziekuje i Pozdrawiammoherhead
Eastlegion Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 http://www.weu1918-1939.pl/kawaleria/szable/1896/departament_kawalerii_szable_1896.html
moherhead Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 Dziekuje za pomoc. Stan szabli jest niezamocny " , co do dlugosci i szerokosci glowni to niestety nie moge pomierzyc musze kumpla spytac, botej szabli w reku nie mialem. Jak mozna by ja troche podczyscic nie wyrzadzajac jej zbyt wielkich szkod? Kumpel pytal mnie tez o jej wartosc , nie jestem znawca tematu ale podejrzewam ze ten stan to chyba niewiele mozna dostac ?
Eastlegion Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Witam.Co do czyszczenia to najlepiej chyba będzie potraktować ją kwasem szczawiowym, i/albo elektrolizą. Z resztą na tym forum jest dział poświęcony czyszczeniu i konserwacji artefaktów. Pozdrawiam.
moherhead Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 Witam Szabla prosze znawców tematu o identyfikacje szabli . Dziekuje i Pozdrawiammoherhead
Pytanie
moherhead
Szabla prosze znawców tematu o identyfikacje szabli .
Dziekuje i Pozdrawiam
moherhead
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.