CWS 1936 Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 Witam.Jakiś czas temu trafiła mi się taka oto blaszka. Wygląda na odlew z mosiądzu. Zdaję sobie sprawę ,że to kawałem złomu ale wygląda mi jakoś znajomo. Czy ktoś z szanownych kolegów może mi pomóc w identyfikacji tego przedmiotu? Z góry dziekuję.
CWS 1936 Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 Witam. Nikomu więcej z niczym się to nie kojarzy???Interesuje mnie ta owalna blaszka.
CWS 1936 Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 Witam.Jakiś czas temu trafiła mi się taka oto blaszka. Wygląda na odlew z mosiądzu. Zdaję sobie sprawę ,że to kawałem złomu ale wygląda mi jakoś znajomo. Czy ktoś z szanownych kolegów może mi pomóc w identyfikacji tego przedmiotu? Z góry dziekuję.
rabat Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 nie jest to kawałek blaszki pod kciuk z pistoletu skałkowego?? kojarzę ale nie wiem jak się to nazywa
CWS 1936 Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 Też o tym myślałem ale to jest raczej za duże.
CWS 1936 Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 Faktycznie z tych zdjęć ciężko wywnioskować rozmiar elementu - ma ok 4 x 4cm. Więc w całości pewnie miał 8 na 4cm.
CWS 1936 Napisano 19 Luty 2010 Autor Napisano 19 Luty 2010 Dzięki,też mi to się kojarzy z okuciem od kolby,ale nie mogę się dokopać do konkretnego modelu. Kilka podobnych już widziałem ale jeszcze nie to.Ten drugi przedmiot to raczej jakaś samoróbka - ktoś sobie wypiłował to z gotowej mosiężnej blachy i tyle. Zależy mi bardzo na identyfikacji tego pierwszego przedmiotu.Cechą charakterystyczną jest myślę zdobienie wokół otworu na wkręt i numer -pewnie seryjny .Jeżeli ktoś jeszcze może coś dodać to było by super. Pozdrawiam.
Queis Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 WITAM stawiam na okucie od kolby 19-wiek,a to drugie jakieś inicjały .
CWS 1936 Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 Przy okazji pozwolę sobie wkleić fotki innej mosiężnej blaszki złomu - to pewnie nic ciekawego ale nie zaszkodzi zapytać bardziej doświadczonych.Jak ktoś poznaje co to - prosze o info.
Pytanie
CWS 1936
Witam.
Jakiś czas temu trafiła mi się taka oto blaszka. Wygląda na odlew z mosiądzu. Zdaję sobie sprawę ,że to kawałem złomu ale wygląda mi jakoś znajomo. Czy ktoś z szanownych kolegów może mi pomóc w identyfikacji tego przedmiotu? Z góry dziekuję.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.