Skocz do zawartości
  • 0

mosiężna owalna blaszka

CWS 1936

Pytanie

Napisano

Witam.

Jakiś czas temu trafiła mi się taka oto blaszka. Wygląda na odlew z mosiądzu. Zdaję sobie sprawę ,że to kawałem złomu ale wygląda mi jakoś znajomo. Czy ktoś z szanownych kolegów może mi pomóc w identyfikacji tego przedmiotu? Z góry dziekuję.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jakiś czas temu trafiła mi się taka oto blaszka. Wygląda na odlew z mosiądzu. Zdaję sobie sprawę ,że to kawałem złomu ale wygląda mi jakoś znajomo. Czy ktoś z szanownych kolegów może mi pomóc w identyfikacji tego przedmiotu? Z góry dziekuję.

Napisano
Dzięki,też mi to się kojarzy z okuciem od kolby,ale nie mogę się dokopać do konkretnego modelu. Kilka podobnych już widziałem ale jeszcze nie to.Ten drugi przedmiot to raczej jakaś samoróbka - ktoś sobie wypiłował to z gotowej mosiężnej blachy i tyle. Zależy mi bardzo na identyfikacji tego pierwszego przedmiotu.Cechą charakterystyczną jest myślę zdobienie wokół otworu na wkręt i numer -pewnie seryjny .Jeżeli ktoś jeszcze może coś dodać to było by super. Pozdrawiam.
Napisano
Przy okazji pozwolę sobie wkleić fotki innej mosiężnej blaszki złomu - to pewnie nic ciekawego ale nie zaszkodzi zapytać bardziej doświadczonych.Jak ktoś poznaje co to - prosze o info.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie