levin Napisano 15 Luty 2010 Autor Napisano 15 Luty 2010 Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu formacji w jakiej to służył mój przodek. Jeśli jest możliwość to proszę o wydatowanie mniej więcej kiedy mogło być zrobione to zdjęcie.
JanW Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 Z naszywki [ odznaki ?] na rękawie można wnioskować, że służył w jednostce ckm-ów. Bo wydaje mi się, że na rękawie to metalowy element oznaczający rodzaj broni.
AnKon45 Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 piechota (ciemna patka - granatowa, wypustka jasna - żółta), na naramienniku cyfra pułkowa, odczytałem jako 59 pp (Inowrocław), na lewym rękawie, na ramieniu oznaka kompanii karabinów maszynowych, wprowadzona przepisem z 1919 r. i zniesiona rozkazem w 1930 r.
Pytanie
levin
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu formacji w jakiej to służył mój przodek. Jeśli jest możliwość to proszę o wydatowanie mniej więcej kiedy mogło być zrobione to zdjęcie.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.