tyfus Napisano 13 Luty 2010 Autor Napisano 13 Luty 2010 Mam nadzieję, że dział jest odpowiedni do tego, co chciałbym pokazać.Jakiś czas temu, kiedy jeszcze w związku ze swoją pracą, podróżowałem po Polsce, ciągnęło mnie do zwiedzania, odkrywania, włażenia do każdej dziury w celach zaspokojenia przemożnej chęci poznania :)Zafascynowały mnie szczególnie okolice Lidzbarka Warmińskiego, nie tylko ze względu na zabytki, ale na ludzi którzy tam mieszkają.W kontaktach z nimi, spotykałem się z serdecznością, gościnnością i wielką życzliwością. Większość z nich, to byli przesiedleńcy ze Wschodu.Dzięki nim zrozumiałem również jaka jest różnica między Polakiem, Warmiakiem i Niemcem :)No ale nie o tym chciałem w tym wątku pisać, a mianowicie o odkrywaniu historii, ale trochę inaczej.....
tyfus Napisano 13 Luty 2010 Autor Napisano 13 Luty 2010 W Ornecie, zaadoptowano dawny kościół poniemiecki na cerkiew.Wnętrze cerkwi
tyfus Napisano 13 Luty 2010 Autor Napisano 13 Luty 2010 Orneta - kościół parafialnywidoczne, piękne żygowniki w kształcie smoka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.