Skocz do zawartości
  • 0

niemiecki helm

lysy452

Pytanie

Napisano

jak w temacie jaki rok i wzor.4 lata temu wyjety z starej sdodoly,malowanie wyglada oki ale skad ta przebijajaca czerwona farba?jest jeszcze jakies bicie ale cholera wie co to jest.zdrow

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
farba raczej oryginalna nie jest a to malowanie pod spodem może po wojnie miał zastosowanie jako strażak ???
Napisano
zgadza sie po dokladniejszym przyjzeniu sie wyglada na to ze farba byla nakladana na zewnatrz,czyli wynikaloby ze jest nadal w orginalnym malowaniu,ale co z tymi sygnaturami,bo sami przyznacie ze dziwnie to wyglada
Napisano
Ta sygnaturka to numer w większości przypadków czterocyfrowy a nad nim w tym wzorze hełmu powinien znajdować się kod producenta i rozmiar dzwonu np. hkp64.
Napisano
qwert1403 sorry nie widzialem cie a odpisalem pewnie nie odswiezylem stronki,moze masz racje z tym co piszesz,ale widzisz ze z tego nr hkp64 tylko jedna cyfra by pasowala jesli jest to wogole cyfra.
Napisano
Zapewniam Kolegę , że jest to numer ( na zdjęciu wygląda jak ss ).Może być z samych cyfr bądź litera i cyfry. 77 i coś tam jeszcze.Podałem hkp tylko dla przykładu bo może być Q , NS i parę innych ( było kilka hut , które te hełmy produkowały ).Rozmiar dzwonu np. ( 62 , 64 , 66 , 68 ) i kod producenta może być też z boku okapu hełmu po lewej stronie ( hełm w pozycji na głowie " ).

Pozdrawiam : - )

qwert

http://www.overlord1944.com/FichaProducto.aspx?producto=1230&ProdName=Very%20rare%20model%201942%20double%20decal%20SA.
Napisano
dzieki za wsakzowki qwert1403 osobiscie chelmy mnie nie interesuja,a ze wpadl przypadkowo do mnie to postanowilem go wkoncu sprawdzic.dzieki wszystki za pomoc.zdrow

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie