Diago Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 Stary wątek juz trochę długo sie lądował to link do starego http://www.odkrywca.pl/m42-i-kwas-szczawiowy,643265.html#643265 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 rdzy troche zostalo bo nie usunąłem do końca niestety fotka strony z kalka mam za duzo wieczorkiem doładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 udalo sie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 srodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 a to kolejny Hałerek traktowany szczawiem ok rok temu niestety nie potrafię piasku usunac:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 dodam jeszcze bo zapomniałem ze te hełmy byly moczone w szczawiu ponad rok temu zdiecia jak wyglądały zaraz po moczeniu sa w wątku vol 1 Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 A twoim okiem sądząc to po roku stan się pogorszył czy dalej się trzyma jak po kwasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 10 Luty 2010 Autor Share Napisano 10 Luty 2010 myślę ze na tym pierwszym garnku jak by było trochę więcej rdzy;/(ale moze to byc wina nie dokładnego wyczyszczenia ) ale za to ten drugi został bez zmian na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Przed kąpielą w kwasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Środek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Po 26 godzinnej kąpieli i wysuszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Po zabezpieczeniu WD40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Środek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Do końca nie jestem zadowolony z efektu. Zauważyłem, że po 12 godz moczenia kalka była o wiele bardziej wyraźniejsza.Uważam ,że kwas ja rozpuścił. Moczyłem go tyle czasu dlatego, że zostało jeszcze dużo rdzy i efekt nie był zadowalający.Jak na pierwszy raz i tak nie jest żle ale wydaje mi się, że nie ma co przesadzać z czasem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 25 Luty 2010 Autor Share Napisano 25 Luty 2010 wlasnie to jest problem z kwasem jak juz pokaże sie kalka to kwas ja powoli niszczy:( najlepiej ja czymś zabezpieczyć przed działaniem kwasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 Po 12 godz moczenia w kwasie. Jestem w szoku jak ładnie wyszedł.Moczyłem w tym samym kwasie co poprzedni.Niestety nie mam zdjęć jak wyglądał przed ponieważ niczego się po nim nie spodziewałem.Zupełnie nie przypominał tego ze zdjęć.Pozytywnie mnie zaskoczył:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 I druga strona:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 Mi się podoba:)a na tym pierwszym garnku to zachowały się resztki farby okopowej?czy się mylę?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 Dokładnie to farba okopowa.Zachwała się w znacznej ilości,pewnie dlatego tak ciężko się czyścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.