Skocz do zawartości

M42 i kwas szczawiowy vol2

Diago

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Stary wątek juz trochę długo sie lądował to link do starego http://www.odkrywca.pl/m42-i-kwas-szczawiowy,643265.html#643265
Napisano

rdzy troche zostalo bo nie usunąłem do końca niestety fotka strony z kalka mam za duzo wieczorkiem doładuje

Napisano
dodam jeszcze bo zapomniałem ze te hełmy byly moczone w szczawiu ponad rok temu zdiecia jak wyglądały zaraz po moczeniu sa w wątku vol 1 Pozdro
Napisano
myślę ze na tym pierwszym garnku jak by było trochę więcej rdzy;/(ale moze to byc wina nie dokładnego wyczyszczenia ) ale za to ten drugi został bez zmian na 100%
  • 2 weeks later...
Napisano
Do końca nie jestem zadowolony z efektu. Zauważyłem, że po 12 godz moczenia kalka była o wiele bardziej wyraźniejsza.Uważam ,że kwas ja rozpuścił. Moczyłem go tyle czasu dlatego, że zostało jeszcze dużo rdzy i efekt nie był zadowalający.Jak na pierwszy raz i tak nie jest żle ale wydaje mi się, że nie ma co przesadzać z czasem.
Pozdrawiam
Napisano
wlasnie to jest problem z kwasem jak juz pokaże sie kalka to kwas ja powoli niszczy:( najlepiej ja czymś zabezpieczyć przed działaniem kwasu
Napisano

Po 12 godz moczenia w kwasie. Jestem w szoku jak ładnie wyszedł.Moczyłem w tym samym kwasie co poprzedni.Niestety nie mam zdjęć jak wyglądał przed ponieważ niczego się po nim nie spodziewałem.Zupełnie nie przypominał tego ze zdjęć.Pozytywnie mnie zaskoczył:)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie