Jurek 66 Napisano 7 Luty 2010 Autor Share Napisano 7 Luty 2010 Oto moje ostatnie trafienie, proszę mi powiedzieć czy jest jakiś inny sposób oprócz długotrwałego moczenia w oliwce oczyszczenia tych przedmiotów w szczególności zależy mi na tych dwóch z emalią by ich nie uszkodzić.Jurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 7 Luty 2010 Autor Share Napisano 7 Luty 2010 Rewersy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Chyba pozostaje jednak moczenie w oliwce, inna metodą można je zniszczyć a szkoda by było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 7 Luty 2010 Autor Share Napisano 7 Luty 2010 No właśnie znowu jednak zostaje ta nieśmiertelna oliwka i jak zwykle z rok moczenia. Pozdrawiam .Jurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 A ja Ci proponuje delikatnie przetrzeć mosiężną szczoteczką. Oliwka im nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Oliwka i szorowanie twardą szczoteczką do zębów. Mosiężna szczoteczka może jeszcze poczekać na swoją kolej.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 7 Luty 2010 Autor Share Napisano 7 Luty 2010 Trzeba będzie popróbować chociaż na jednej zobaczymy co wyjdzie, one leżały dość długo więc osad jest twardy więc poszły do oliwki,Dzięki za rady.Jurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Jesli nie sa cynkowe to proponuje wode utleniona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 8 Luty 2010 Autor Share Napisano 8 Luty 2010 Cynkowa jest tylko moneta z dziurką ,czy woda utleniona nie zaszkodzi emalii? Jurek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 ciepła woda, mydło, jakiś detergent, szczotka do rąk i paznokci :) i szuru-buru do zwycięstwa :))) potem miękka miedziana szczoteczka i z czuciem z czuciem !! szuru-buru tylko delikatnie bo inaczej zatrzesz złocenie itp :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Może oliwka jakaś??? i długo długo w niej trzymać to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 te odznaczki miały na sobie strasznie twardą skorupę :(( nie cnie pomagało tylko dromelek i miedziana szczota. Jak widzisz nawet czernienia nie zdrapałem z odznak :)) tylko z czuciem i umiarem :) nic na szybko i na siłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.