Jurek 66 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Oto moje ostatnie trafienie, proszę mi powiedzieć czy jest jakiś inny sposób oprócz długotrwałego moczenia w oliwce oczyszczenia tych przedmiotów w szczególności zależy mi na tych dwóch z emalią by ich nie uszkodzić.Jurek.
zabi Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Chyba pozostaje jednak moczenie w oliwce, inna metodą można je zniszczyć a szkoda by było.
Jurek 66 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 No właśnie znowu jednak zostaje ta nieśmiertelna oliwka i jak zwykle z rok moczenia. Pozdrawiam .Jurek.
Thomson. Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 A ja Ci proponuje delikatnie przetrzeć mosiężną szczoteczką. Oliwka im nie pomoże.
Cyrograf15 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Oliwka i szorowanie twardą szczoteczką do zębów. Mosiężna szczoteczka może jeszcze poczekać na swoją kolej.Wojtek
Jurek 66 Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Trzeba będzie popróbować chociaż na jednej zobaczymy co wyjdzie, one leżały dość długo więc osad jest twardy więc poszły do oliwki,Dzięki za rady.Jurek.
Jurek 66 Napisano 8 Luty 2010 Autor Napisano 8 Luty 2010 Cynkowa jest tylko moneta z dziurką ,czy woda utleniona nie zaszkodzi emalii? Jurek..
sid30 Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 ciepła woda, mydło, jakiś detergent, szczotka do rąk i paznokci :) i szuru-buru do zwycięstwa :))) potem miękka miedziana szczoteczka i z czuciem z czuciem !! szuru-buru tylko delikatnie bo inaczej zatrzesz złocenie itp :((
Szumsk Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 Może oliwka jakaś??? i długo długo w niej trzymać to...
sid30 Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 te odznaczki miały na sobie strasznie twardą skorupę :(( nie cnie pomagało tylko dromelek i miedziana szczota. Jak widzisz nawet czernienia nie zdrapałem z odznak :)) tylko z czuciem i umiarem :) nic na szybko i na siłe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.