tyfus Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 a lepsze foto możesz zapodać ?to jest wielkości znaczka i nic nie widać.
tyfus Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Riga - Ryga - Łotwa, może to coś z tego kraju ?a mozesz zrobić jeszcze fotki napisów, tych na niebieskim tle ?Może po napisach da się coś wygrzebać.....
Nazir Napisano 6 Luty 2010 Autor Napisano 6 Luty 2010 No właśnie nie mam tej odznaki tylko dostałem to zdjęcie i nie spotkałem się jeszcze z taka odznaczeniem.
Nazir Napisano 6 Luty 2010 Autor Napisano 6 Luty 2010 A nie znasz jakiejś strony gdzie bym mógł poszukać?
tyfus Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 Nazir - a jak myślisz, co ja teraz robię ? już nie szukam - ryję w necie :)wszystko rozbija się o tagi w wyszukiwarce. myślałem, że da radę coś więcej o tych napisach - może wtedy coś by wyskoczyło......Lubię takie wyzwania, kiedy nie wiadomo o co kaman :)
Nazir Napisano 6 Luty 2010 Autor Napisano 6 Luty 2010 hehe ja też szukałem ale chyba trzeba poszukać na rosyjskich stronach bo już tez pomysłów nie mam. Nie mam też żadnych katalogów z odznaczeniami.
tyfus Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 No niestety, tego typu rzeczy też nie leżą w kręgu moich zainteresowań :)ale powalczę jeszcze, zanim się poddam ;)
tyfus Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 poddaję się :(na nic nie trafiłem. Myślę, że kluczem mogłyby byc napisy z niebieskiego tła.....-pozdro-
Nazir Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 OK! Jak dostanę te napisy to dam Ci znać.Dzięki za pomoc!Pozdrawiam
Nazir Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 Napisy na tle to:DEM BUND DIE HAND - ALL EHR UND KRAFT - DEM SPORT DAS HERZ - DEM VATERLAND!
tyfus Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Nazir - szukałem, ale jest ciężkokolejność napisów chyba powinna być inna :Dem Sport Das Herz, Dem Bund Die Hand, All Ehr Und Kraft, Dem Vaterland !szukając w necie, doszedłem do wniosku, że być może, są to słowa jakiejś pieśni lub hymnu.samego krzyża niestety nie namierzyłem.z niemieckiego jestem słaby, ale na Forum są specjaliści w tym języku - może pomogą ?może to jakieś odznaczenie sportowe.....sam nie wiem.....-pozdro-
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.