Skocz do zawartości

Zakupy w Czechach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam pytanko czy ktoś kiedyś zmawiał coś na czeskim allegro...????
I mam pytanko jak wygląda sprawa z przesyłką do Polski, oczywiście sprzedający zgadza się na wysłanie przedmiotu za granicę.
Jakieś kłopoty z tym były..?? Od ilu zaczynają sprawdzać cło i inne tego typu sprawy nasi celnicy czy kto tam inny..??

ps. nie jest to żadna broń ani część broni..
ps. mam nadzieję że nie powtarzam się z wątkiem / może ślepy/ ale nic nie znalazłem w archieum

pozdrawiam
goral
Napisano
Z tego co wiem, to paczki z Czech nie łapią się na cło ;) Kupowałem kilka razy, zawsze bez problemu. Kasę można wysłać za pośrednictwem PayPal-a albo w kopercie, ale to metoda ryzykowna ;) Co prawda płaciłem w ten sposób kilka razy i nigdy nie było problemów, ale strzeżonego pan Bóg strzeże :P

Pozdrawiam, Shigella
Napisano
Ja ostatnio zakupiłem na aukro zeltbahn. Pieniądze wymieniłem na czeskie korony i w bąbelkowej kopercie posłałem listem wartościowym z deklarowaną wartością i za potwierdzeniem odbioru. Wszystko doszło do sprzedawcy szybko i bez problemu. Cła nie ma tak jak pisze Shigella. Nie wiem czy akurat paczki z Czech podlegają dopuszczeniu do obrotu pocztowego, bo np. te z Azji już tak. Szkoda tylko, że niewielu sprzedawców z aukro.cz decyduje się na wysyłanie przedmiotów za granicę.

pozdrawiam,
kres

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie