goral Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Napisano 24 Styczeń 2010 WitamMam pytanko czy ktoś kiedyś zmawiał coś na czeskim allegro...???? I mam pytanko jak wygląda sprawa z przesyłką do Polski, oczywiście sprzedający zgadza się na wysłanie przedmiotu za granicę. Jakieś kłopoty z tym były..?? Od ilu zaczynają sprawdzać cło i inne tego typu sprawy nasi celnicy czy kto tam inny..??ps. nie jest to żadna broń ani część broni..ps. mam nadzieję że nie powtarzam się z wątkiem / może ślepy/ ale nic nie znalazłem w archieum pozdrawiamgoral
Shigella Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Z tego co wiem, to paczki z Czech nie łapią się na cło ;) Kupowałem kilka razy, zawsze bez problemu. Kasę można wysłać za pośrednictwem PayPal-a albo w kopercie, ale to metoda ryzykowna ;) Co prawda płaciłem w ten sposób kilka razy i nigdy nie było problemów, ale strzeżonego pan Bóg strzeże :P Pozdrawiam, Shigella
kres Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Ja ostatnio zakupiłem na aukro zeltbahn. Pieniądze wymieniłem na czeskie korony i w bąbelkowej kopercie posłałem listem wartościowym z deklarowaną wartością i za potwierdzeniem odbioru. Wszystko doszło do sprzedawcy szybko i bez problemu. Cła nie ma tak jak pisze Shigella. Nie wiem czy akurat paczki z Czech podlegają dopuszczeniu do obrotu pocztowego, bo np. te z Azji już tak. Szkoda tylko, że niewielu sprzedawców z aukro.cz decyduje się na wysyłanie przedmiotów za granicę. pozdrawiam,kres
goral Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Napisano 24 Styczeń 2010 Dzieki Panowie za info.. to jzu wiem że mozna cosik zamowic..:Dpozdrawiamgoral
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.