Skocz do zawartości

Słuchawki

adolfinio96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ! Chciałbym kupić sobie słuchawki nauszne do wykrywacza . Jakie polecacie modele (jak możecie to napiszcie dokładną nazwę ) ? Z góry dzięki za odpowiedzi .
adolfinio96
Napisano
Witaj,
Ja kupiłem sobie słuchawki KOSS QZ99.
Jak dla mnie są doskonałe.
A Ty musisz zadać sobie pytanie:
Do czego potrzebne są Tobie słuchawki.
Nie zamierzasz chyba latać tylko i wyłącznie w słuchawkach z wykrywaczem. Ludzie czasami potrafią wydać średnią miesięczną pensję na słuchawki i użyć ich przez parę minut.
Dla mnie osobiście słuchawki będą potrzebne na polach w bardzo wietrzne dni, kiedy to wiatr nie pozwala usłyszeć dzwięku wykrywacza.
Po co używać słuchawek w lesie kiedy jest ładna pogoda, cisza i tylko delikatnie szumią liście drzew? Po to, żeby nikt nas nie usłyszał? Zauważyłem, że często fanty leżące pod cewką dosyć głęboko potrafią zasygnalizować swoją obecność i brak dobrych słuchawek uniemożliwia odczytanie słabego sygnału i ominięcie takiego Może" dosyć wartościowego historycznie miejsca. ale w jakich wykrywaczach tak się dzieje? W ACE z pewnością nie.
Trzeba się zastanowić i przeanalizować za i przeciw w wyborze słuchawek.
Napisano
Witam!Chodzenie z słuchawkami ma kilka zalet,jak napisał kolega Mazow ciche głębokie sygnały będą bardziej słyszalne,mniejsze zużycie baterii,na plaży nie zastąpione(fale,wiatr).Jeśli chodzi o wady to:w upalne dni pot nam trochę poleci,kabel trochę przeszkadza w kopaniu(mam zwykły)pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam! Przede wszystkim do ace250 powinny być z regulacją głośności w cenie 100zł na pewno coś znajdziesz.Pozdrawiam.
Napisano
i jeszcze z dużym jackiem(bez przejściówek) i spiralnym przewodem, sam takich szukam. Może jakiś konkretny model ktoś poda, chodzi o nowe.
Napisano
od roku posiadam słuchawki Garretta ze spiralnym kablem dałem za nie 120zł w jednym z naszych sklepów, jestem bardzo zadowolony i nadal mi służą
Napisano
te słuchawki Garretta to chińszczyzna,kupiłem podobne za 20 pln i spisują sie dobrze oto link do moich http://www.allegro.pl/item846931398_sluchawki_przewodowe_z_regulacja_glosnosci.html
Napisano
Dzięki Ernest za odpowiedź , właśnie otakie odpowiedzi mi chodziło . A powiedz mi w jakich warunkach głównie chodzisz ( chodzi mi o pola , lasy itp. )
Napisano
Jaka jest przewaga słuchawek za kilkaset zł i takich za kilkadziesiąt? Można nie usłyszeć jakiegoś słabego sygnału w tych tańszych?
Napisano
chodzę przede wszystkim po polach,łąkach i plażach,rzadko w lesie gdyż militaria mnie nie interesują,co do drogich słuchawek dedykowanych dla wykrywaczy kiedyś spotkałem dwóch gości jeden w killerach drugi grey ghostach modelów nie pamiętam,poza tym że tamte były odrobine wygodniejsze nie słyszałem różnicy w dzwiękach.
Napisano
Ja do proximy kupiłem philipsy SHP2000,chodziło mi się w nich całkiem dobrze ale zmieniłem na stare tonsiloskie są głośniejsze.
Napisano
jakby ktoś chciał kupić(nie mam z tą aukcją nic wspólnego,po prostu takie same nabyłem za 20pln i jestem zadowolony) http://www.allegro.pl/item902804365_profesjonalne_sluchawki_unitone_hd_3030_oldschool.html myśle,że do 30-40zł warto
Napisano
http://www.allegro.pl/item902450316_sluchawki_sound_track.html
Te trzeba bylo brac, japonskie z czysciutkim dzwiekiem i porzadnymi potencjometrami ktore nie trzeszcza przy kazdym poruszeniu. Dwadziescia kilka zlotych to akurat cena dobra byla.
Napisano
Witam!Jaki model to ci teraz nie odpowiem bo mam przełożone wkładki,ale na pewno są 400 omowe.Postaram się dowiedzieć i odpowiem,narkaaa.
Napisano

Cześć!
Czy ktoś na forum używa rozwiązania bezprzewodowego?
Zapożyczyłem pomysł z nadajnikiem gitarowym. Pomysł oparty o urządzenie T.bone GB 40 plus słuchawki bezprzewodowe, ale szukam możliwie tańszego, skutecznego rozwiązania. O ile za dobre słuchawki mogę dać te 150zł to sam nadajnik za 400zł jest trochę przydrogi. Jeśli ktoś rozpracował temat w tym zakresie to proszę o info.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie