adolfinio96 Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Napisano 23 Styczeń 2010 Witam ! Chciałbym kupić sobie słuchawki nauszne do wykrywacza . Jakie polecacie modele (jak możecie to napiszcie dokładną nazwę ) ? Z góry dzięki za odpowiedzi . adolfinio96
Mazow Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Witaj,Ja kupiłem sobie słuchawki KOSS QZ99.Jak dla mnie są doskonałe.A Ty musisz zadać sobie pytanie:Do czego potrzebne są Tobie słuchawki.Nie zamierzasz chyba latać tylko i wyłącznie w słuchawkach z wykrywaczem. Ludzie czasami potrafią wydać średnią miesięczną pensję na słuchawki i użyć ich przez parę minut.Dla mnie osobiście słuchawki będą potrzebne na polach w bardzo wietrzne dni, kiedy to wiatr nie pozwala usłyszeć dzwięku wykrywacza. Po co używać słuchawek w lesie kiedy jest ładna pogoda, cisza i tylko delikatnie szumią liście drzew? Po to, żeby nikt nas nie usłyszał? Zauważyłem, że często fanty leżące pod cewką dosyć głęboko potrafią zasygnalizować swoją obecność i brak dobrych słuchawek uniemożliwia odczytanie słabego sygnału i ominięcie takiego Może" dosyć wartościowego historycznie miejsca. ale w jakich wykrywaczach tak się dzieje? W ACE z pewnością nie.Trzeba się zastanowić i przeanalizować za i przeciw w wyborze słuchawek.
adolfinio96 Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Napisano 24 Styczeń 2010 dzięki Mazow za wyczerpującą odpowiedź , a słuchawki będą mi potrzebne też głównie do chodzenia po polach . Czekam na dalsze wypowiedzi .
focke Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 hmm poczytaj troche w wątku o parametrach po co otwierac nowy wątek....Pozdrawiamfocke
Seku Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Witam!Chodzenie z słuchawkami ma kilka zalet,jak napisał kolega Mazow ciche głębokie sygnały będą bardziej słyszalne,mniejsze zużycie baterii,na plaży nie zastąpione(fale,wiatr).Jeśli chodzi o wady to:w upalne dni pot nam trochę poleci,kabel trochę przeszkadza w kopaniu(mam zwykły)pozdrawiam.
adolfinio96 Napisano 1 Luty 2010 Autor Napisano 1 Luty 2010 A jakieś dobre słuchawki do 100 zł , kupie coś rozsądnego za tą cenę . Dodam że będą do Garretta ACE 250 .
Seku Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 Witam! Przede wszystkim do ace250 powinny być z regulacją głośności w cenie 100zł na pewno coś znajdziesz.Pozdrawiam.
melich Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 i jeszcze z dużym jackiem(bez przejściówek) i spiralnym przewodem, sam takich szukam. Może jakiś konkretny model ktoś poda, chodzi o nowe.
Cpt.Nemo Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 W czym problem ?Za 120 zl kupisz takie wlasnie Garretta chocby w Vikingu, dzis bylem i widzialem :)
snake-918 Napisano 2 Luty 2010 Napisano 2 Luty 2010 od roku posiadam słuchawki Garretta ze spiralnym kablem dałem za nie 120zł w jednym z naszych sklepów, jestem bardzo zadowolony i nadal mi służą
adolfinio96 Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 Dzięki za odpowiedzi ! Proszę o dalsze wypowiedzi na temat słuchawek .
adolfinio96 Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 Zapomniałem jeszcze dodać , że mam 13 lat i moje fundusze nie są za duże .
ErnestCz Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 te słuchawki Garretta to chińszczyzna,kupiłem podobne za 20 pln i spisują sie dobrze oto link do moich http://www.allegro.pl/item846931398_sluchawki_przewodowe_z_regulacja_glosnosci.html
adolfinio96 Napisano 3 Luty 2010 Autor Napisano 3 Luty 2010 Dzięki Ernest za odpowiedź , właśnie otakie odpowiedzi mi chodziło . A powiedz mi w jakich warunkach głównie chodzisz ( chodzi mi o pola , lasy itp. )
lv426 Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Jaka jest przewaga słuchawek za kilkaset zł i takich za kilkadziesiąt? Można nie usłyszeć jakiegoś słabego sygnału w tych tańszych?
ErnestCz Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 chodzę przede wszystkim po polach,łąkach i plażach,rzadko w lesie gdyż militaria mnie nie interesują,co do drogich słuchawek dedykowanych dla wykrywaczy kiedyś spotkałem dwóch gości jeden w killerach drugi grey ghostach modelów nie pamiętam,poza tym że tamte były odrobine wygodniejsze nie słyszałem różnicy w dzwiękach.
Seku Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Ja do proximy kupiłem philipsy SHP2000,chodziło mi się w nich całkiem dobrze ale zmieniłem na stare tonsiloskie są głośniejsze.
ErnestCz Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 jakby ktoś chciał kupić(nie mam z tą aukcją nic wspólnego,po prostu takie same nabyłem za 20pln i jestem zadowolony) http://www.allegro.pl/item902804365_profesjonalne_sluchawki_unitone_hd_3030_oldschool.html myśle,że do 30-40zł warto
Cpt.Nemo Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 Jak dla mnie to i dychy nie warte. Wyrzucone w bloto pieniadze, slyszales jak one charcza ?
Cpt.Nemo Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 http://www.allegro.pl/item902450316_sluchawki_sound_track.htmlTe trzeba bylo brac, japonskie z czysciutkim dzwiekiem i porzadnymi potencjometrami ktore nie trzeszcza przy kazdym poruszeniu. Dwadziescia kilka zlotych to akurat cena dobra byla.
ErnestCz Napisano 3 Luty 2010 Napisano 3 Luty 2010 ja mam podobne i nie narzekam,takie moje zdanie.pozdro
Seku Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Witam!Jaki model to ci teraz nie odpowiem bo mam przełożone wkładki,ale na pewno są 400 omowe.Postaram się dowiedzieć i odpowiem,narkaaa.
wiciu_r Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Cześć!Czy ktoś na forum używa rozwiązania bezprzewodowego?Zapożyczyłem pomysł z nadajnikiem gitarowym. Pomysł oparty o urządzenie T.bone GB 40 plus słuchawki bezprzewodowe, ale szukam możliwie tańszego, skutecznego rozwiązania. O ile za dobre słuchawki mogę dać te 150zł to sam nadajnik za 400zł jest trochę przydrogi. Jeśli ktoś rozpracował temat w tym zakresie to proszę o info.
kopijnik2 Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 fm transmiter 38 zł+ radio - może być w słuchawkach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.