groszek37 Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 Witam mam małe kółeczko od łańcuszka jest złote chyba mosiądz albo tombak pytanie: jak domowymi sposobami sprawić, aby było czarne, pokryte ciemnym nalotem ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 http://www.zbieraniemonet.za.pl/patynowanie%20miedzianych.php#0może ta stronka Ci pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2010 Nie ma mniej inwazyjnej metody np. sok z cytryny lub ocet czy coś w tym stylu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Akurat sok z cytryny i ocet na pewno nie są mniej inwazyjne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 Mniej inwazyjne niż ta metoda z siarką i wazeliną może być już chyba tylko pomalowanie flamastrem :) Kiedyś tak pomalowałem guzik, wyszło nawet przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 WitajciePamietacie ten przepis Kreda+ ocet ?Możecie pomoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek5 Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Na portalu A w narzedziach zlotniczych sa patyny do srebra .Gotowiec jest lepszy bo nie trzeba kombinowac odczynnikow,a i przyda sie do czegos innego.Ja patynuje nimi srebro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.