esterendensen Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 Wcześniej było,że coś leci z nieba,(a właściwie z kosmosu).Leciało,leciało i przeleciało.Ja już od kilku dni(a właściwie wieczorów) obserwuję migracje dzikiego ptactwa.Dziwne,że o tej porze roku.Kierunek też jest wielce intrygujący-północny zachód.Czy to jest normalne?Może jest na forum ornitolog,który mógłby wyjaśnić to zjawisko.Mnie przychodzą do głowy dwa pomysły.Pierwszy,że sroga zima się kończy i będzie już ciepło(ptaki wracają z ciepłych krajów).Druga opcja jest taka,że zima nie odpuści i będzie jeszcze długo zimno(ptaki te niedobitki,co jeszcze zostały uciekają gdzie pieprz rośnie).Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 Witam.Nie jestem ornitologiem,ale to chyba normalne.http://ptaki.polska.pl/wiosna/article,Wiosenna_wedrowka,id,86755.htmNajprawdopodobniej idzie wiosna i odlatują ptaki które u nas zimowały.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 O tym nie pomyślałem,prawdopodobnie masz rację.Dodam przy okazji,że chodzi o dzikie gęsi lub kaczki,w każdym bądźrazie duże ptaszyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.