zukuri Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Na jelcu widać niemieckie regimentowe oznaczenia, więc bagnecik chyba trafił w niemieckie łapki. Te literki na obniżeniu głowicy już mniej mi się podobają, ale może przewrażliwiony jakiś jestem ...Pozdrawiam, Piotr.
torba5 Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Napisano 14 Styczeń 2010 Oczywiście jak zwykle dziękujeale głowica też jest ewidentnie przerabiana w stosunku do oryginału,pod jaką broń no i te literki nabite ?oryginalny grawer na grzbiecie głowni też nie zostal usuniętypozdrawiam
zukuri Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 Widzę, że głowica jest wyraźnie obniżona :-)Podobnie jak w tym:http://www.sigges-bajonette.de/index2.htmlTylko literki wybite w tym obniżeniu mi się jakoś nie widzą, ale jak pisałem mogę być przewrażliwiony. Czcionka wygląda mi jakoś tak niezbyt staro, że tak nawet powiem - nowocześnie, ale mogę się mylić ... Bagnecik pewnie dostosowano do starszych karabinów Mauser 1871, oraz 71/84.Pozdrawiam, Piotr.
Pytanie
torba5
1
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.