Jakiś czas temu dostałem w prezencie taką skórzaną, trochę fikuśną, torebkę. Znajomy podpowiedział mi, że jest apteczka, a ja myślałem, że to torba konduktora. Torba jest w bardzo dobrym stanie, tylko w jednym miejscu kapnęło na nią coś żrącego i zrobiła się czarna plamka, którą widać na zdjęciach. Wewnątrz torebki jest kilka stempli, ale niestety nie umiem czytać po niemiecku. Czy ktoś mógłby mi coś bliżej powiedzieć na temat tej torebki i odczytać te pieczątki wewnątrz niej. Jeżeli do identyfikacji, lub odczytywania napisów na pieczęciach będą potrzebne zdjęcia lepszej jakości, na koniec podam linki do takich zdjęć. rwb
Pytanie
rwb
Witam,
Jakiś czas temu dostałem w prezencie taką skórzaną, trochę fikuśną, torebkę. Znajomy podpowiedział mi, że jest apteczka, a ja myślałem, że to torba konduktora. Torba jest w bardzo dobrym stanie, tylko w jednym miejscu kapnęło na nią coś żrącego i zrobiła się czarna plamka, którą widać na zdjęciach. Wewnątrz torebki jest kilka stempli, ale niestety nie umiem czytać po niemiecku. Czy ktoś mógłby mi coś bliżej powiedzieć na temat tej torebki i odczytać te pieczątki wewnątrz niej. Jeżeli do identyfikacji, lub odczytywania napisów na pieczęciach będą potrzebne zdjęcia lepszej jakości, na koniec podam linki do takich zdjęć.
rwb
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.