lettowt Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Napisano 11 Styczeń 2010 Bardzo proszę o identyfikację przedmiotu, który przypomina niemiecki nóż szturmowy. Ślady po sygnaturze na głowni. Pochwa spasowana - nie wiem czy oryginalna. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Luftlander Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Pochwa od polskiego noża szturmowego wz.55.
zukuri Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Prywatny- pamiątkowy bagnecik, który mógł być jednocześnie nożykiem okopowym.Czy zatrzask jest ruchomy, czy jest tylko jego imitacja ? Czy jest w głowicy wyfrezowana szczelina na karabinową szynę mocującą ?Pozdrawiam, Piotr.
lettowt Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Napisano 11 Styczeń 2010 Bardzo proszę o identyfikację przedmiotu, który przypomina niemiecki nóż szturmowy. Ślady po sygnaturze na głowni. Pochwa spasowana - nie wiem czy oryginalna. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Pytanie
lettowt
Bardzo proszę o identyfikację przedmiotu, który przypomina niemiecki nóż szturmowy. Ślady po sygnaturze na głowni. Pochwa spasowana - nie wiem czy oryginalna. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.