Skocz do zawartości
  • 0

Jaki to producent łuski?

Dysan11

Pytanie

Napisano

Witam!!
Zdjęcia proszę potraktować jako czysto poglądowe,jako zobrazowanie jak łuseczka wygląda.Wiadomo z jakich przyczyn.Jest to zdjęcie z telefonu komórkowego .Jak mi wpadnie cyfrówka będę robił normalne zdjęcia.
Ale do rzeczy.Łuska typowej rakietnicy 26,5 kaliber.Kryza wokół cała ząbkowana.Nie zachowały się żadne nadruki na łusce.Bicie na kryzie od strony spłonki ldn.Moje pytania. Jaki to producent?Łuska produkcji lat już powojennych?Jakiego kraju?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!
Zdjęcia proszę potraktować jako czysto poglądowe,jako zobrazowanie jak łuseczka wygląda.Wiadomo z jakich przyczyn.Jest to zdjęcie z telefonu komórkowego .Jak mi wpadnie cyfrówka będę robił normalne zdjęcia.
Ale do rzeczy.Łuska typowej rakietnicy 26,5 kaliber.Kryza wokół cała ząbkowana.Nie zachowały się żadne nadruki na łusce.Bicie na kryzie od strony spłonki ldn.Moje pytania. Jaki to producent?Łuska produkcji lat już powojennych?Jakiego kraju?

Napisano
Ok!!
zgodzę się z przedmówcą ze to jest niemiecka łuska do pistoletu sygnałowego z okresu drugiej wojny.
Lecz nie spotkałem się powiem szczerze z takim biciem ldn.
Bicia cbl,fnk,hdt.s&nk,aj,ffb,ah to typowe tego okresu i nader często spotykane bicia. Może ktoś z was wie więcej na ten temat.Co to za fabryka biła ldn i w jakich latach?
Napisano

Sorry że się podłączam do tematu ale zapomniałem dodać iż w mojej łusce kryza nie jest ząbkowana. Wie ktoś może co oznacza nadruk .E.S.N.6 - (z przodu brakuje pierwszej litery).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie