weje Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2010 Czołem.Może ktoś mi doradzi jak usunąć zielony nalocik z odznaki wykonanej z mosiądzu? Nalot występuje na rewersie, a także na nakrętce. Nie było go gdy stałem się posiadaczem tej odznaki. Czy to jakaś korozja, którą można w jakiś sposób zatrzymać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Witam,ja kiedyś usuwałem taki nalot.Ocet z odrobiną sody i na małym ogniu podgrzewałem medal pokryty tzw.śniedzą.Ale to był medal z brązu.Mi się udało.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewald Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 akurat zajmuje sie renowacja mebli przejrze swoje knigi i jutro sie postaram wrzucic jakis skuteczny sposob.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Mnie to wygląda na coś powiązanego z lutem a nie samą odznaką. Na fotce nie widać czy to lut na mosiądz, cyne czy srebro. Może to było naprawiane i pozostały resztki kwasu po lutowaniu?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weje Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2010 nie było naprawiane. w realu widać, że nie ruszane. podgrzewać się boję, nie chcę zniszczyć. wcześniej sporo wd40 na gwint poszło by nakrętkę odkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.