rusal007 Napisano 6 Styczeń 2010 Autor Napisano 6 Styczeń 2010 Witam. NA strone czechów znalazlem taki sprzęt:http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=ultrazvukova_cisticka_cl4820&lang=1&mm=4&vd=1&PHPSSIDWx=9e6ef1e486895d538f9a102eb523bcbbNiestety nie znam czeskiego. Moze ktos z Was wie co to jest i na jakiej zasadzie działa ??Pozdrawiam:Marcin
sudajew Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Był kiedyś na Odkrywcy ten temat, poszukaj w wyszukiwarce, może znajdzieszpzdr.
Cpt.Nemo Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Czyszczarka ultradzwiekowa."A dokladniej myjka ultradzwiekowa. Ostatnio w dobrej cenie byla dostepna w sieci sklepow Lidl (jako urzadzenie do czyszcenia bizuterii chyba). Mozna kupic w Polsce bez problemow w cenie zblizonej do stu zlotych. Wazne zeby mocy troche miala.
motylanoga Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Dokładnie tak jak napisał Kolega Cpt.Nemo - jest to myjka ultradźwiękowa. Używam takiej codziennie w pracy do czyszczenia trudno usuwalnych zabrudzeń z soczewek optycznych. Jako czynnika używa się roztworu wody oraz detergentu (w moim przypadku). Podejrzewam natomiast, że można by użyć także innego składnika. Czyści nieźle, natomiast nie próbowałem tego używać do czyszczenia, np. monet
Anarchista Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Po forach krążą opinie że te myjki słabo czyszczą np. monety. Tutaj ten nieśmiertelnik ładnie wyszedł, ale to raczej chłyt marketingowy - ten brązowy osad na aluminium jak podeschnie to sam schodzi w palcach więc nie dziwne, że maszynka sobie poradziła :)
brunogd Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Witam ,ostatnio dla zabawy , sprawdzenia zakupiłem myjkę ultradzwiękową. na szybkiego wrzuciłem kilka srebrnych monet ,znalezionych w (kwaśnej) glebie tz z osadem czarnym . nie przygotował zadnego konkretnego roztworu tylko ciepła woda + płyn do mycia naczyń po 15 minutach osada jak był tak został ( możliwe ze musze użyc konkretnego alkocholu + innych żrodków przeznaczonych do myjek . Podejzewam że ta myjka jest dobra w przypadku tłystuch smarów, olejów itp nie nastawiałem sie nic rewelacyjnego i wam w przypadku chęci zakupu życze tego samego pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.