Saurus Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 Okazuje się że nikt nie posiada tego modelu...Jednak jakis czs temu pojawiło sie pare osob w jednym wątku o np. ja i swoja maszyna"No chlopcy czy naprawde nikt nic nie wie??? :-)
PUMA1 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Witaj Saurus . Nie wiem czy moge Ci pomóc w sprawie Garrett Master Hunter cx+ posiadałem go około roku więc nie za długi czas poświęciłem temu wykrywaczowi. Z tego co pamietam pracował na 6 bateriach r-14 co czyniło wykrywacz ciężkim nie posiadałem w nim podłokietnika więc praca nim w terenie była uciążliwa bo wykrywacz jest dosyć ciężki a bez podłokietnika to rączka siada po 2 godzinkach podstawa to podłokietnik. Musisz chodzić na bateriach akumulatorkach lub alkaicznych bo na zwykłych r-14 z tego co pamiętam wykrywacz siadał po około 6 godzinach w terenie a te baterie są wiele droższe od zwykłych paluszków czyli 6 r-14 na około 6 do 8 godzin wychodzi bardzo drogo. Posiadałem w nim małą cewkę 20 cm co powodowało że wykrywacz był płytki może poprawiły by się zasięgi po zastosowaniu cewki około 26 cm , biorąć po uwage że wykrywacz jest cięzki i morduje się w nim bez podłokietnika i słaba ergonomi na dodatek był wtedy drogi cena około 1900 złotych to bym go odradzał.Zaletą jest w nim tryb statyczny lecz jak pisałem wcześniej przy tej małej cewce nic nam tryb statycznie nie dawał jak dla mnie wykrywacz za płytki nawet na tej cewce powinny być zasięgi większe. Z tego co pamiętam to denerwowało mnie że pomija w terenie cieńkie sreberka , opisze w jaki sposób reagował na cienkie sreberka gdy znalazła się np. moneta srebrna pod cewką wykrywacz poprawnie wskazywał na wyświetlaczu lecz nie dawał wogule sygnału głosowego więc chodząc trzeba było cały czas obserwować wyświetlacz co jest uciązliwe , ktoś zapyta może miałeś za wysoko podkręconą dyskryminacje ? odpowiem że nie miałem prawie na minimum żeby tylko pomijał gwoździe i druty , może mój był wadliwy lecz sam możesz sprawdzić jak się twój zachowuje na cieńkich sreberkach.
VanWorden Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Zgadzam się z tym co napisał PUMA1 z tym wyjątkiem, że co prawda podłokietnik znacznie usprawniał komfort pracy to jednak zasłaniał komorę baterii także po kilku godzinach i tak trzeba było to rozkręcać. Do tego beznadziejny pojemnik na baterie z pękającego plastiku.. Zaletą była mozliwość dokupienia specjalnej przystawki płyt" i w ten sposób mogłeś uzyskać efekt zbliżony do two-boxa. Ale sposób mocowania był meczący z małymi śrubeczkami etc., co w terenie potrafiło nieźle wk..wić. Fajną sprawą był ell tone", taki dzwonek odzywający się jak trafiłeś na dobrze ułożoną monetkę:))Generalnie dziś bym go nie polecił chyba, że naprawdę za bardzo okazyjną cenę..PozdrawiamVW
pkdz57 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Hmm. Mój cxII ma 15 lat i nic w nim nie pękło. Baterie wytrzymują 4 dniówki - aku 2500.Wykrywacz bardzo dobrze wyważony, mam podłokietnik ale nigdy go nie używałem bo uważam że tylko przeszkadza. Sprzęt rzeczywiście nie jest głęboki, chociaż na statyku (allmetal) potrafi nieźle pociągnąć. Największa zaleta to identyfikacja - praktycznie się nie myli.Wyczytałem na forum proscana że do cx-sów pasują cewki do ace. Trzeba tylko zmienić wtyk. Ta większa cewka od ace na pewno zwiększyła by zasięg, a jest stosunkowo tania.Pozdr.
DARAS475 Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Mam taką wersje z cewkom z ACE i muszę powiedzieć że zasięg znacznie sie poprawił, waga sprzętu spadła. Wykrywacz bardzo fajny na monetki i do tego można z niego zrobić two-boxa co się doskonale sprawdza przy militarce. Jedyny jego minus to zasilanie i brak podłokietnika.
Gopherus Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 Witam, ja mam MH CX i choc nie jestem zachwycony jego zasięgiem , to uwazam , ze jest czuły a wskazania identyfikacji, w miarę , wiarygodne.Czasem większy obiekt ferromagnetyczny synalizuje jako kolor , ale jeśli ktoś ignoruje taki sygmał , to moze pominąć ciekawe znalezisko.Lekki nie jest , ale ergonomiczność , znacznie , poprawia podłokietnik.Podłokietnik zasłania komoeę " z bateriami , ale do odkręcenia są , zaledwie , dwie śrubki...Baterie R 14 można zastąpić akumulatorkami , lub bateriami R 6 a jak to zrobić, można znależć w instrukcji na stronie Proscana.Jego , niewatpliwą , zaletą jest też , o czym już pisano , możliwość zastosowania wymiennych cewek i przystawki two - box ".Jedmakże , by być szczerym przyznaję , że myślę o innym wykrywaczu i raczej , nie poleciłbym go , ze względu na mały zasięg.Mam stndardową cewkę 8,5 cala i może jej zamiana na większą , poprawiłaby sytuacje , ale wykrywacz jest , już nieco archaiczny i nie chcę weń inwestować... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.