adolfinio96 Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Napisano 30 Grudzień 2009 Mój znajomy chciałby kupić wykrywacz ma dwa typy proxime i cibole . Może macie też inne typy w tej cenie . Wykrywacz będzie używany głównie na kolorki ale pare razy może trafić się wypad na militarkę . Z góry dzięki za odpowiedzi .
adolfinio96 Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Napisano 30 Grudzień 2009 Przepraszam za błąd , chodzi oczywiście o Rutusa Proxime .
lv426 Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Na forum sporo jest o proximie. Prawie ją zakupiłem, znalazłem jednak niepokojącą informację, że ma problem z kolorkami. Ktoś napisał, że zupełnie nie widziała pękniętej złotej obrączki. Nie wiem jak to jest w praktyce.
viwaldi Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 do lv426:proxima nie ma najmniejszego problemu z kolorkami. wszelkie miedzie, brazy czy inne mosiadze zbiera az milo, a i sreberkami nie gardzi :)zlotka jeszcze nie mialem wiec nie powiem.cibolka i proxima sa bardzo podobne zasiegowo (mialem oba). naprawde ciezkoby bylo wskazac glebszy. moze w jakis szczegolnych warunkach jeden ma przewage nad drugim ale to raczej kwestia przypadku.cibolka jest super prosta, lekka ale nie ma identyfikacji tonowej ani lcd (czego mi bardzo brakowalo). proxima sporo ciezsza, lcd, id tonwe, mixerek, konstrukcja jakby mniej solidna (ale bez rozpaczy), troche wiecej ustawien ale instrukcja to 18 str. + duzo info na forach i niezaprzeczalnie genialny serwis. ja zdecydowalem sie na proxime.
lv426 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Viwaldi zamieniłbyś swoją proximę na tesoro vanquero? Albo inaczej, czy warto dopłacać 500 zł różnicy między proximą i vanquero. Proxima ma wyświetlaz za to tesoro dzwięk niesamplowany.
rabat Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 ja bym proponował proxime. mam ten sprzęt i nigdy nie ma problemu z kolorkami. co do militarki to wczoraj wyciągnąłem puszkę po masce z 1m bez żadnych wahań wykrywacza. jak dla mnie wadą jest waga.
lv426 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Przede wszystkim chcę głęboki na all metal. Wyczytałem, że taki jest smętek ale ten nie nadaje się na kolorki. Cena ma znaczenie ale gdybym był pewny, że jakiś detektor jest zdecydowanie głębszy to mógłbym zapłacić do 2500 zł.
viwaldi Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 lv426 masz prze...e jak w ruskim czolgu. chcesz przez neta sie dowiedziec ktora wykrywka bedzie ci pasowac. nie wiem czy taka sztuczka jest w ogole mozliwa ale moze sie czepiam. i moze sie zdecyduj kto kupuje wykrywke ;) ty czy znajomy"... bo jakos sie to rozmydlilo.najlepsze rozwiazanie to znalezienie kogos lokalnie z wykrywka jakiej szukasz i namowienie go na maly wypad w teren. pozniej druga wykrywka... albo szukac uzywek i kupywac, testowac i w ludzi i tak az trafisz na swoja.ja korzystalem z obu sposobow i uwazam ze zadne forum (jakkolwiek ogromnie pomocne) nie zastapi pomacania" wykrywki w terenie.
lv426 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Nie wiem co się mogło rozmydlić. Dla znajomego kupuje adolfinio nie ja. Przez net nieco można się dowiedzieć np. ktoś pisze, że Proxime zamienił na X-Terra 705. W takim razie po co kupować Proxime? Nie lepiej od razu ten drugi?
viwaldi Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 lv426:masz racje, w pierwszej czesci pomylilem adresatow. moja wina ;)nadal uwazam ze bedzie ci trudno po samej lekturze forum trafic swoja" wykrywke. to ze ktos zamienil proxime na x-705 ma byc argumentem za czym? ze proxima byla za ciezka? a moze zle sie skladala? a moze zasilanie na 6 paluszkow bylo za skomplikowane? czy byla za plytka? komus proxima nie pasowala i zmienil ja na x-terre i juz.ja zmienilem cibolke na proxime poprzez zamiane. i czego to dowodzi? ze obie wykrywki sa do d... czy obie sa super? dla mnie proxima nie jest moze sprzetem idealnym ale jak na razie spelnia moje wymagania. z cibolka sie meczylem (co nie znaczy ze nie doceniam jej zalet) i dlatego ja puscilem w ludzi. dlaczego kupilem cibolke? bo mialem ja na miejscu, bo miala dobre recenzje na forach i byla w dobrej cenie. potestowalem troche i doszedlem do wniosku ze to nie jest dla mnie. zmieniajac na proxime praktycznie nic nie dolozylem.tobie tez radze zrobic w ten sposob. zdobedziesz doswiadczenie, ktore bedzie ci procentowac pozniej. pytales czy zmienilbym proxime na vanquero. dzis odpowiedz brzmi: NIE. dzis wiem ze JA potrzebuje w wykrywce id tonowej i lcd. korzystam z obu mozliwosci i obu potrzebuje. tak mi jest wygodniej, szybciej, prosciej...ale nie wykluczam zmiany proximy na jakas x-terre np x-70 jak trafie w dobrej cenie. myslalem o xlt ale chyba jeszcze nie nadeszla jego pora jak na mnie ;) i nie dlatego zmienilbym proxime ze mi nie pasuje ale by poznac nowy sprzet, dowiedziec sie czegos nowego.
lv426 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Proxima jest moim faworytem tyle, że przed wydaniem kaski rozważa się też inne to oczywiste. W Tesoro nie podoba mi się design, taki meksykański. Na pewno nie jest to najważniejsze ale jednak przyjemnie mieć w rękach wykrywkę, którą się lubi. Tesoro Cortez zdaje się, że jest tylko na monety, jedno pasmo 10khz, więc raczej odpada. Potrzebuję czegoś na głębokie skrytki a potem kolorki. Na chwilę obecną rozważam Sovereign GT i Proxime.
draven85 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 WitamMnie nurtuje pytanie jaka i czy w ogóle jest różnica w zasięgu między tymi wykrywaczami jeśli chodzi o klamry, odznaczenia, ogólnie kolorową militarkę? pozdrawiam
NEPTUNAK Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Pozwolę sobie swoje trzy grosze dorzucić :Rożnicę są nie wielkie i jak zwykle zależne od szczescia!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.