storck1 Napisano 30 Grudzień 2009 Autor Napisano 30 Grudzień 2009 Witam serdecznieProszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego znaczka/oznaki. Będe wdzięczny za wszelką pomoc. Dla pokazania rozmiarów moneta 50 groszowa.PozdrawiamD.
220V Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Kolego, brak zdjęcia!Ale zapewne chodzi Ci o znaczek na czapkę gimnazjalisty z czasów II RPokrąg, w nim książka, a w niej kaganek oświatyzobacz np. tu:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=471072#471093
storck1 Napisano 31 Grudzień 2009 Autor Napisano 31 Grudzień 2009 Również łączyłem ten motyw książki ze szkolnictwem międzywojennym ale na przyszło mi na myśl że to kaganek oświaty ;) Może dlatego,że kaganków mało się obecnie używa.Ciekaw jestem czy ten znaczek gimnazjalny ewoluował w okresie II rp. Czy były tylko drobne różnice wśród wykonawców.Ps. Dziękuje za podpowiedzi mimo początkowego braku foto.
Pytanie
storck1
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego znaczka/oznaki. Będe wdzięczny za wszelką pomoc. Dla pokazania rozmiarów moneta 50 groszowa.
Pozdrawiam
D.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.