komunacccp Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2009 Witam Mam pytanie o odznakę, która jest na fotce co to za odznaka? Słyszałem o 3 wersjach- złota – Odznaka Radiotelegrafisty wz. z 1946r.- srebrna - Odznaka Strzelca Pokładowego wz. z 1946r.- słyszałem również, ze ową odznakę nosili również obserwatorzy lotniczy RP tylko jaki kolor? Srebrny czy złoty? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2009 przepraszam nie dałem foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftlander Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Kolor złoty - Odznaka Radiotelegrafisty wz. z 1946r.Kolor srebrny - Odznaka Strzelca Pokładowego wz. z 1946r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftlander Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Jak zwykle nie doczytałem do końca...;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2009 czyli nieprawda jest to, że takie odznaki nosili rowniez obserwatorzy lotniczy RP?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaGapa Napisano 21 Luty 2018 Share Napisano 21 Luty 2018 Temat stary, niemal wykopalisko ale wpadłem na niego przypadkowo więc odpowiem. Jest to odznaka: Strzelec pokładowy-radiotelegrafista Wiem bo miałem taką na mundurze w latach 1966/68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.