paczka Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 mam pytanie gdzie warto szukać w okolicach Sochaczew ??podobno bzura jest przeczesana czekam na wasze odpowiedzi
Maku 73 Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 dla początkującego żadne miejsce nie jest przeczesane. Spróbuj pod Brochowem przy rzece
Der Szpadel Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 hehe pod brochowem przy rzece mhmm świetny pomysł aczkolwiek tam to teren przeczesany już jest do cna, no chyba że masz kosmicznego farta ;)
Mruk Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 stary tam fanty to były ale w latach 60, Mój Wujek(można powiedzieć ze starej gwardii poszukiwawczej) w latach 70 to nad Bzurą przebierał w stanach, te gorsze lądowały w rzece, i teraz pewnie nie do wyciągnięcia jak woda naniosła syfu, a szkoda...PZDR
Der Szpadel Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 mi znajomy z Myszor ( sędziwy dziadek około 80lat) opowiadał jak w tym języku puszczy podchodzącym najbliżej pod bzure przy witkowicach garki polskie się walały , uprzęże, maniorki menażki puchy pgaz, pełno gratów leżało, a broń i resztki taborów powrzucali ze szwagrem do leju po bombie, były czasy , aż się łezka kręci w oku że się człowiek wcześniej nie urodził
komandos90 Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 mój Tato opowiadał jak w latach 80, to puszki p-gaz kopał jak puszki po piwie czy konserwy, w większości wsi hełmy robiły za miski dla psów, ale te czasy minęły niestety, a takich historii o wrzucaniu do lejów po bombie taborów czy broni jest mnóstwo, trzeba szukać a nóż widelec?Pozdrawiam
paczka Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Napisano 29 Grudzień 2009 dzięki za odpowiedzi a oprucz bzury gdzies jeszcze są jakies miejscówki?
Mruk Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 W Sochaczewie, nad Bzurą;)PZDRPS. Kolego nikt na tacy Ci miejscówki nie poda, idź do biblioteki wypożycz książki o historii okolicy, poczytaj gdzie się tłukli bądź przeprawiali, zrób sobie szkice z pomocą opisów z książek, i do boju!
paczka Napisano 1 Styczeń 2010 Autor Napisano 1 Styczeń 2010 ale gdzie ten most konkretnie jaka miejscowość
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.