Krychu_Szprotawa Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Napisano 17 Grudzień 2009 Witam, proszę o identyfikację odznaki ze zdjęć.Z góry dziękuję za wszelkie info.Pozdr. Krystian
Krychu_Szprotawa Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Napisano 17 Grudzień 2009 druga strona - jak widac wieniec jest zgięty.
Kopacz1 Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 motyw znany szukałbym w kierunku Zagłębia Saary albo RDHdwpzdr.
Kopacz1 Napisano 17 Grudzień 2009 Napisano 17 Grudzień 2009 może to być też znaczek niemieckiego majstra
Krychu_Szprotawa Napisano 4 Październik 2012 Autor Napisano 4 Październik 2012 Witam, pozwolę sobie odświeżyć po upływie kilku lat mój wątek z odznaką, gdyż w dniu wczorajszym trafiła mi się odznaka z podobnym motywem i jestem ciekaw kto mógł nosić tego typu rzeczy.Będę wdzięczny za pomoc przy identyfikacji przedmiotu.Pozdrawiam Krychu
Krychu_Szprotawa Napisano 4 Październik 2012 Autor Napisano 4 Październik 2012 Na odznace zachowały się resztki złoceń czego nie widać na zdjęciach.
Nightmartio Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 możliwe, że SPD. Tereny poniemieckie?http://www.bildindex.de/obj02890777.html#|home
Krychu_Szprotawa Napisano 4 Październik 2012 Autor Napisano 4 Październik 2012 Dzięki za odpowiedź Nightmartio. Tereny oczywiście poniemieckie. Możliwe, że to SPD tak jak twierdzisz.Pozdr.
vonbromberg Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 Ten sam motyw w innych wydaniach.
tyfus Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 vonbromberg - rozumiem twoje zaangażowanie w wątku, ale powiedz mi - jak to się ma do ID ?tym bardziej, że wrzucone przez ciebie foty - to są tylko foty... brak opisu, itp.zdjęć uściśniętych dłoni ja też mogę jeszcze sporo wrzucić, ale nie sądzę aby to przybliżyło rozwiązanie.
vonbromberg Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 tyfus - Czy te fotki przeszkadzaja w identyfikacji? Przecie nikt nie stwierdził na 100 proc.co to jest.Nightmartio - podał jeden trop, a ja kolejne. ...zdjęć uściśniętych dłoni ja też mogę jeszcze sporo wrzucić.." - trzymam za słowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.