Skocz do zawartości

Nawigacja w terenie

pmf1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, proszę o naświetlenie tematu nawigacji jak w temacie. Koniec roku, a niedawno kupowałem omnię z myślą o fajnej zabawie. Skończyło się na zaciśnięciu mięśni szczęki. I nie piszę tego aby kogoś rozjuszyć a jedynie przedstawiam swoje doświadczenia. Chodzi mi o sprzęt typu np:Garmin Oregon 550 albo coś podobnego. Liczy się tutaj: możliwość dokupwgrania Oziego plus duuuża ilość map rastrowych. Najlepiej gdyby była obsługa 32GB. Czy w takim garminku albo podobnym można zainstalować automapę? Wolałbym nie spotykać się z jakimiś ograniczeniami systemowymi itp. Wiem że temat jest wałkowany ale czas idzie do przodu i być może macie coś ciekawego do powiedzenia. Przedział cenowy raczej do 2 tys. z małym haczykiem. Dodatkowo dodam, że bateria musiała by te 15-20 godzin w realu wytrzymywać, bo w telefonie to śmiech i wiwat na sali. Jeśli już tyle, to czy dotykowy wyświetlacz, rolka, czy co innego. A na koniec proszę o sugestie dla konkretnego modelu :-) Pozdr!
Napisano
Mam SPV650, ze stajni HTC. Bateria w nawigacji starcza na pare godzin, latwo podladowac w samochodzie, rezerwowa bateria w kieszeni, Automapa i OziExplorer.
Daje rade, jeszcze rezerwy nie musialem w tym roku wykorzystywac. W samochodzie dziala z zasilacza w terenie z baterii, czasem wylaczam jak nie potrzebna.
Do tego GSM Logger - dziala bez przerwy blisko 50 godzin eBontek.
W samochodzie netbook Asus Eee PC901 - do 8 godzin z baterii z kompletem roznych map z Ozim i AM. :)
Pelny komfort :)
Napisano
no więc daje rade, a jak z baterią na ile dokładnie starcza? a i oczywiście interesują mnie własne Twoje doświadczenia, nie instrukcje. Oczywiście non stop navi i polska temeratura. Jaką możesz max zainstalować pamięć i czy ładnie łapie sygnał w lesie.
Napisano
Panowie pozwola, ze sie wtrace
http://www.odkrywca.pl/jaki-model-garmina-,662651.html#662651

Jeden z przykladowych watkow dotyczacych nawigacji - po co zakladac nowy? Rozmydlacie temat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie