Skocz do zawartości
  • 0

Kamienna ośmiokątna płytka z napisem

zmija

Pytanie

Napisano

Witam
Znajomy wykopał podczas prac ogrodowych taką oto płytę z napisem. Wymiary: 17,5cm / 1,5 cm
Kojarzy to ktoś z czymś? Pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Taaak? heheh, myślałęm że cośnagrobnego.... Echhh - człowiek uczy się całe życie. Swoją drogą fajna musiała byc podłoga. Ten kamień to chyba piaskowiec
Napisano
http://genforum.genealogy.com/kaufmann/messages/52.html
Ta Pani też coś znalazła ale w Szwecji
A tu szybkie tłumaczenie z -o-o-
Tłumaczenie (angielski > polski)Wyświetl tekst transliterowany na alfabet łaciński.
Tajemnica Big do mnie ...

Mieszkam w Szwecji. Na spacerze w lesie naszej rodziny znaleźć stary kawałek cegły, czy raczej jest to oddać kamień. On jest wciśnięty tekst:

Otto Kauffmann
Niederedlitz [lub może być Niedersedlitz].

Numer 19 jest w lewym górnym rogu, 4 w prawym górnym rogu, 16 w lewym dolnym rogu i 20 w dolnym prawym .. (Interpretować lewej numerami w roku 1916?). Ktoś lubił dane, w środku znajduje się również 4.

Tak, tam jest miasto o tej nazwie i cegły pracy ...? Dźwięki niemiecki do mnie. Moi najlepsi Domyślam się, że Niedersedlitz jest w starej przemysłowej części Drezna.

Po prostu biorąc szanse jak mam uderzyć do Was w poszukiwaniu netto Otto Kauffmann"! Wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. I'm afraid I posted to niesłusznie jako odpowiedź po raz pierwszy, teraz nadzieję, że dotarcie do wszystkich z was Kauffmanns!

Results 1 - 10 for Otto Kauffmann Niedersedlitz. (0.11 seconds)
Google
Custom Search
Napisano
Wyjaśniło się
http://www.dresdner-stadtteile.de/Ost/Niedersedlitz/niedersedlitz.html

Otto Kaufmann miał fabrykę m.in. mozajki podłogowej, którą wytwarzano w mieście opisywanym w linku. Pozdrawiam wszystkich

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie