a77773 Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Napisano 8 Grudzień 2009 wydaje mi sie ze to sprzet powojenny ale i tak prosze o id ...
a77773 Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Napisano 8 Grudzień 2009 wydaje mi sie ze to sprzet powojenny ale i tak prosze o id ...
Luftlander Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=296990
marv Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Tak powojenny, wygląda mi na granat nasadkowy do AK.
pawel.kot Napisano 10 Grudzień 2009 Napisano 10 Grudzień 2009 Ćwiczebny granat nasadkowy CGN do karabinu kbkAK/GN wz. 1960.W głowicy takiego pocisku znajdował się nabój błyskowo-dymny z ładunkiem pirotechnicznym podobny do naboju myśliwskiego.Głowica posiada otwory przez , które wydostają się gazy i dym po upadku pocisku i wystrzale naboju.Pocisk wielokrotnego użytku.Wymienia się w nim tylko zużyty nabój błyskowo dymny na nowy.Pocisk przeznaczony do strzelań artyleryjskich na zmniejszonych poligonach i przykoszarowych placach ćwiczeń.Tor lotu i efekt upadku jest odwzorowaniem w miniaturze toru i działania bojowego pocisku artyleryjskiego.Karabin umieszcza się w specjalnym jarzmie na lufie armaty lub na trójnożnym stojaku wyposarzonym w przyrządy celownicze armaty polowej.
Pytanie
a77773
wydaje mi sie ze to sprzet powojenny ale i tak prosze o id ...
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.