Złamany korzeń Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 Proszę o info na temat tego dzbanuszka :)
trak99 Napisano 10 Grudzień 2009 Napisano 10 Grudzień 2009 Początek firmyhttp://portalwiedzy.onet.pl/77260,,,,wedgwooda_ceramika,haslo.htmli jej koniechttp://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33208,6120857.htmlCzasami wraz z żoną oglądamy na jednym z kanałów BBC programy poświęcone aukcją antyków. Wielokrotnie licytowane były tam wyroby tego producenta. Prowadzący aukcję opisując wazony i amfory podkreślał, iż wiek tych produktów oceniać można na podstawie kolorów tła. Samo zestawienie motywów było wykorzystywane przez wiele lat trwania produkcji.
Złamany korzeń Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 nie to dziadek oddał :) całe życie oddawał. razem 86 litrów
szczurek_1979 Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 kolego zlamany... skąd masz ten dzbanek, ta info na pewno pomomoże w id, nie chcę nic sugerować ale jakiś czas temu szukałem prezentu dla dziewczyny i widziałem bardo jeśli nie taki sam podobny dzbanek w jednym ze sklepów z takimi pierdołami ceramicznymi i porcelanowymi... niestety nie przygladałem mu się zbyt dokładnie bo nie było czemu się przyglądać, kosztował coś około 30zł.pozdro...
mihura Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Napisali,że już nie mają nikogo kto by ten przedmiot określił i żebyś się przeszedł z tym do antykwariatu.pzdr.
Złamany korzeń Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 to co nikt nie wie kiedy wyprodukowano go? chociaż jakiś zarys lat
Złamany korzeń Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 widziałem, że dość sporo wart on jest ;) chodź nie znalazłem takiego... znaczy były takie same scenki tylko inny rodzaj dzbana. Kiedyś też było jego zdjęcie w encyklopedii, ale niestety nie mam jej już
Złamany korzeń Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 bo zanim mi producent czyli Wedgwood" odpisze to może trochę czasu minąć :) zwłaszcza, że jest weekend
Pytanie
Złamany korzeń
Proszę o info na temat tego dzbanuszka :)
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.