orm26 Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 Witam. Dziś moi znajomi robiąc porządki trafili na takie fantyczy ktoś może mi pomóc w identyfikacji. Niemiecki otatnik"pudełko blaszane, widokówka z Wieliczki - czy ona jest z okresu międzywojennego?
aris12 Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Co do pocztówek to zawsze dobrze zrobić zdjęcie i drugiej strony,bo czasami nam więcej powie niż sam widok.Ta akurat mogła być wydana równie dobrze po wojnie jak i przed.Sporo widokówek powojennych z Wieliczki to wtórno druki[reedycja].Tutaj Twoja Wieliczka :http://www.allegro.pl/item797308050_wieliczka_komora_letow.html Pozdrawiam
orm26 Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 Witam. Dziś moi znajomi robiąc porządki trafili na takie fantyczy ktoś może mi pomóc w identyfikacji. Niemiecki otatnik"pudełko blaszane, widokówka z Wieliczki - czy ona jest z okresu międzywojennego?
orm26 Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 i to tak sobie dorzucam. Poradnik z 1938 roku
orm26 Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 Jeśli ktoś może to niech napisze jakieś informacje na temat tej pocztówki, pudełka i notatnika czy był takie były używane przez armię Niemiecką?
orm26 Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 Kartki imieninowe. Adresowane jedna w 1935 a druga w 1939 roku
Pytanie
orm26
czy ktoś może mi pomóc w identyfikacji. Niemiecki otatnik"
pudełko blaszane, widokówka z Wieliczki - czy ona jest z okresu międzywojennego?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.