Skocz do zawartości

A jednak !!!! Maroszek lub KB wz.29

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie żarty żartami ale,dlaczego pojawiła się moja propozycja.Ponieważ ubiór i wyposażenie KRWP za dużo budzi emocji,dotego bardzo skrajnych po co?.Myślę że wzorem innych państw powinniśmy tą jednostkę pokazową umieścić w jednym miejscu na długie lata.A jakie to miejsce patrz wyżej, myślę że budzi najmniej kontrowersji.Piast Kołodziej/ha ha/jest postacią co najmniej kontrowersyjną gdyż wszystko co o nim wiemy pochodzi od ,,agenta obcego wywiadu,,pracującego na rzecz Galli.Zwanego dlatego Gallem Anonimem.A Panowie agent jak to agent może pracował jeszcze dla kogoś ...no nie to chyba nie możliwe.Pozdrawiam wszystkich i życzę uśmiechu nawet w tej kwestii.Jacek Borcz
  • Odpowiedzi 206
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mam dwa pytania. Jedno do wielbicieli obecnego wyposażenia KRWP. Czym chcecie zastąpić sks -y gdy już kompletnie się zużyją? Berylami czy ich następcami? Wyprodukowanie kilku serii broni do strzelania ślepakami dla pododdziałów reprezentacyjnych, odtwórców i hobbystów obniży koszty. Zaś kolegę Cario chciałbym prosić o podanie mi opracowań na podstawie których podejmuje się ubrać KRWP w stroje i broń wojska z czasów Piasta Kołodzieja?
Napisano
Marcin, jesli aluzji nie lapiesz to nie moj problem, dla jednych argumentem aby wycofac obecne uzbrojenie KRWP jest to ze to sprzet ze wschodu, wiec badzmy konsekwentni i wycofajmy wszystko co po rosyjskie i zobaczysz czym zostaniemy, pozatym
widze ze nie jestes zorientowany w kosztach uruchomienia niewielkiej serii karabinow, niewazne czy wz.29, notabene niemiecki, czy moroszek ktory nigdy produkowany nie byl , nie mysl ze wyprodukowanie 1000 karabinow jest jednostkowo tansze od wyprodukowania stu tysiecy, a czy nas stac na takie fenaberie? Moze kiedys beda lata tluste, ale jak zyje prawie 50 lat w polsce takich nie zaobserwowalem,i jakos sie nie zanosi.

Pozdrawiam
Napisano
Panowie żartów nie rozumiecie?.Ja i Pan cairo dyskutowaliśmy nad dwoma opcjami,jeśli chcecie dorzuccie jeszce ze dwie.Im więcej opcji tym większy wybór/ha,ha/Uśmiechnijcie się Smacznego jajka dla Wszystkich-Życzę
Napisano
Gratuluję kolego Cairo umiejętności aluzyjnego myślenia. Szkoda, że z odpowiedziami na pytania gorzej. Zapytam wiec jeszcze raz o sprawę zasadniczą. Czym zastąpić sks-y gdy się zużyją?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie