jacek1962 Napisano 29 Marzec 2010 Napisano 29 Marzec 2010 Panowie żarty żartami ale,dlaczego pojawiła się moja propozycja.Ponieważ ubiór i wyposażenie KRWP za dużo budzi emocji,dotego bardzo skrajnych po co?.Myślę że wzorem innych państw powinniśmy tą jednostkę pokazową umieścić w jednym miejscu na długie lata.A jakie to miejsce patrz wyżej, myślę że budzi najmniej kontrowersji.Piast Kołodziej/ha ha/jest postacią co najmniej kontrowersyjną gdyż wszystko co o nim wiemy pochodzi od ,,agenta obcego wywiadu,,pracującego na rzecz Galli.Zwanego dlatego Gallem Anonimem.A Panowie agent jak to agent może pracował jeszcze dla kogoś ...no nie to chyba nie możliwe.Pozdrawiam wszystkich i życzę uśmiechu nawet w tej kwestii.Jacek Borcz
MarcinF Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Mam dwa pytania. Jedno do wielbicieli obecnego wyposażenia KRWP. Czym chcecie zastąpić sks -y gdy już kompletnie się zużyją? Berylami czy ich następcami? Wyprodukowanie kilku serii broni do strzelania ślepakami dla pododdziałów reprezentacyjnych, odtwórców i hobbystów obniży koszty. Zaś kolegę Cario chciałbym prosić o podanie mi opracowań na podstawie których podejmuje się ubrać KRWP w stroje i broń wojska z czasów Piasta Kołodzieja?
cairo1 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Marcin, jesli aluzji nie lapiesz to nie moj problem, dla jednych argumentem aby wycofac obecne uzbrojenie KRWP jest to ze to sprzet ze wschodu, wiec badzmy konsekwentni i wycofajmy wszystko co po rosyjskie i zobaczysz czym zostaniemy, pozatymwidze ze nie jestes zorientowany w kosztach uruchomienia niewielkiej serii karabinow, niewazne czy wz.29, notabene niemiecki, czy moroszek ktory nigdy produkowany nie byl , nie mysl ze wyprodukowanie 1000 karabinow jest jednostkowo tansze od wyprodukowania stu tysiecy, a czy nas stac na takie fenaberie? Moze kiedys beda lata tluste, ale jak zyje prawie 50 lat w polsce takich nie zaobserwowalem,i jakos sie nie zanosi.Pozdrawiam
jacek1962 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Panowie żartów nie rozumiecie?.Ja i Pan cairo dyskutowaliśmy nad dwoma opcjami,jeśli chcecie dorzuccie jeszce ze dwie.Im więcej opcji tym większy wybór/ha,ha/Uśmiechnijcie się Smacznego jajka dla Wszystkich-Życzę
MarcinF Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Gratuluję kolego Cairo umiejętności aluzyjnego myślenia. Szkoda, że z odpowiedziami na pytania gorzej. Zapytam wiec jeszcze raz o sprawę zasadniczą. Czym zastąpić sks-y gdy się zużyją?
cairo1 Napisano 4 Kwiecień 2010 Napisano 4 Kwiecień 2010 Zakupic nowe jesli nie ma w magazynach, ale chyba sa.Pozdrawiam
MarcinF Napisano 6 Kwiecień 2010 Napisano 6 Kwiecień 2010 Gdzie kupić i raczej nie nowe bo od dawna się tej broni nie fabrykuje?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.