Skocz do zawartości
  • 0

Polska Szabla

Maćko

Pytanie

Napisano

Witam.Proszę o pomoc i informacje dotyczące tej szabli.

Wytwórnia ,,Arma''.( Doczytałem iż oddano 2647 sztuk z tej wytwórni)

I tutaj pojawia się 1 pytanie.

Czy pióra tego typu były produkowane jedynie w tej wytwórni?,gdyż wszystkie zdjęcia wz.17 jakie znalazłem posiadają pióro płaskogrzbietowe.

Może wie ktoś czy normą było wybijanie cyfr na szyjce pochwy i płetwie?,czy zależało to od wytwórni?.

Proszę o wszelkie informacje i sugestie co do tego egzemplarza,jego autentyczności i ew.wartości gdyż mam możliwość zakupu i chciał bym zaproponować sprawiedliwą stawkę.Za chwilę dodam dużo bardziej szczegółowe zdjęcia.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Maćko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie...tylko czy to kwestia tego iż to szabla z wytwórni ARMA ,a nie Borowski czy coś kombinowane?. Wiem że szabla należała do człowieka z żandarmerii i była jego przepisową bronią, może to kogoś nakieruje :). Pozdrawiam.
Napisano
AZAAZA hehe już nie raz ostrzegałem przed nim -prawda kijow :):) 8total4 - przewertuj jeszcze raz swoje linki bo akurat w dwóch przypadkach przyznał sie że to kopie :):):)
Napisano

Dzięki pomocy koledze Perkun24 z Ps.Kwestia producenta wyjaśniona.Pozostaje pytanie o pióro-czy takie robiła Arma?.
Pozdrawiam

Napisano

Witam.Proszę o pomoc i informacje dotyczące tej szabli.

Wytwórnia ,,Arma''.( Doczytałem iż oddano 2647 sztuk z tej wytwórni)

I tutaj pojawia się 1 pytanie.

Czy pióra tego typu były produkowane jedynie w tej wytwórni?,gdyż wszystkie zdjęcia wz.17 jakie znalazłem posiadają pióro płaskogrzbietowe.

Może wie ktoś czy normą było wybijanie cyfr na szyjce pochwy i płetwie?,czy zależało to od wytwórni?.

Proszę o wszelkie informacje i sugestie co do tego egzemplarza,jego autentyczności i ew.wartości gdyż mam możliwość zakupu i chciał bym zaproponować sprawiedliwą stawkę.Za chwilę dodam dużo bardziej szczegółowe zdjęcia.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Maćko

Napisano
Dzieki wielkie HUK.Ma ktoś może jakiekolwiek informacje czy choćby zdjęcia tych szabli z ARMY?.Szukam w necie 3 dzień i kompletnie NIC :/

Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie