Witam.Proszę o pomoc i informacje dotyczące tej szabli.
Wytwórnia ,,Arma''.( Doczytałem iż oddano 2647 sztuk z tej wytwórni)
I tutaj pojawia się 1 pytanie.
Czy pióra tego typu były produkowane jedynie w tej wytwórni?,gdyż wszystkie zdjęcia wz.17 jakie znalazłem posiadają pióro płaskogrzbietowe.
Może wie ktoś czy normą było wybijanie cyfr na szyjce pochwy i płetwie?,czy zależało to od wytwórni?.
Proszę o wszelkie informacje i sugestie co do tego egzemplarza,jego autentyczności i ew.wartości gdyż mam możliwość zakupu i chciał bym zaproponować sprawiedliwą stawkę.Za chwilę dodam dużo bardziej szczegółowe zdjęcia. Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Pytanie
Maćko
Witam.Proszę o pomoc i informacje dotyczące tej szabli.
Wytwórnia ,,Arma''.( Doczytałem iż oddano 2647 sztuk z tej wytwórni)
I tutaj pojawia się 1 pytanie.
Czy pióra tego typu były produkowane jedynie w tej wytwórni?,gdyż wszystkie zdjęcia wz.17 jakie znalazłem posiadają pióro płaskogrzbietowe.
Może wie ktoś czy normą było wybijanie cyfr na szyjce pochwy i płetwie?,czy zależało to od wytwórni?.
Proszę o wszelkie informacje i sugestie co do tego egzemplarza,jego autentyczności i ew.wartości gdyż mam możliwość zakupu i chciał bym zaproponować sprawiedliwą stawkę.Za chwilę dodam dużo bardziej szczegółowe zdjęcia.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Maćko
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.