Skocz do zawartości

Stan Wojenny 13.12.2009

Rekomendowane odpowiedzi

Zbliża się nieuchronnie kolejna rocznica wprowadzenia Stanu Wojennego. Jak co roku, wspólnie z Fundacją Odpowiedzialność Obywatelska organizujemy obchody tej rocznicy.
W tym roku dzień ten wypada w niedzielę, co ułatwi mam nadzieję organizację i zwiększy frekwencję. Niestety środki finansowe są w tym roku mocno okrojone, w związku z czym z trudem uda nam się zrobić tylko jedną inscenizację na pl. Zamkowym.
Poza tym jak co roku będziemy prowadzić działania patrolowo-prewencyjne przez cały dzień ;)

Zgłoszenia grup rekonstrukcyjnych chętnych do wzięcia udziału w patrolach i inscenizacji, tak mundurowych jak i cywilów-opozycjonistów ( dotyczy samej inscenizacji ), proszę wysyłać do mnie mickep@wp.pl lub na naszym forum :

http://www.forum.milicja.waw.pl/viewtopic.php?p=2679#2679

• 3 weeks later...
Jutro o 17.00 na Placu Zamkowym w Warszawie odbędzie się inscenizacja próbująca przypomnieć klimat tamtych czasów,chętnych zapraszamy ,wstęp oczywiście wolny.
Tym którym nie pozwoli odległość lub inne przyczyny zapraszamy do TVN na 10,30 i 11.40 oraz innych mediów które będą relacjonowały to co będzie się działo od rana i wieczorem.

Przy okazji dziękuję kolegom z innych Grup Rekonstrukcyjnych za pomoc w zorganizowaniu naszej inscenizacji, bez Was nie udałoby się całe widowisko które w opinii wielu oglądających było bardzo pouczające...jeżeli przetrwa w świadomości ludzkiej do następnej promocji najnowszych srodków piorących to i tak było warto włozyć w to Nasz wspólny wysiłek.
Jeszcze raz Wielkie Dzięki za pomoc.

http://www.youtube.com/watch?v=xTMu6QriCR0

tutaj Lublin... chociaż trudno im zarzucić brak entuzjazmu to znajomość podjętego tematu równa zeru, obie inscenizacje i z Białegostoku i z Lublina mają element wspólny...jedni i drudzy próbują wyprostować tarcze waląc w nie pałami, koledzy adepci spieszę z radą , tego się nie da zrobić !!!

Napisze tak:skrusza serce i łza sie w oku kręci na bezlitośność MO,ZOMO i innych ścierw.(a to byli zwykli ludzie),(o ile mozna ich tak terz nazwać).Byłem wtedy małym dzieckiem,jednak jakoś mi utrwaliły się w pamięci te chwile.Szczególnie e Wrocłaiu pod Uniwersytetem,gdy kobieta w ciązy uadła a tłum ja trtował uciekając przd dławiącym i duszącym gazem.Podziwiam tamtych Bohaterów,co nie bali się zdrowia,życia i reperkusji swych rodzin zaryzyować.Z poważaniem SZACUN PO CAŁOŚCI.

W tych ciężkich czasach miał miejsce traki dialog.

Siostrzeniec do Zbigniewa Herberta
Wujku jak idę na demonstrację no mam taką ochotę ...walczyć..., ale tłum ucieka. ...i oni uważają się za bohaterów?
Zbigniew Herbert
To oni są bohaterami. Bo oni zawsze wracają. A ty jesteś głupi bo dasz się złapać...

PS. Dziękuję, że mogłem /wiać/ yyy...wziąć udział w tym wszak zacnym widowisku.

Pozdrawiam
Kaczor /STAK/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie