Skocz do zawartości

Jak sprawdzić używany wykrywacz przed zakupem

nedved

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam pytanie. Mam zamiar kupić używanego smętka HS-3, bedzie to moja pierwsza wykrywka. Co należy sprawdzić, jak sprawdzić czy jest on napewno dobry i nie posiada jakiś ukrytych wad. Czy są jakieś sposoby, metody sprawdzania wykrywacza. Proszę o info.
Pozdrawiam
Napisano
Czesc

Tego, czy jest sprawny dowiesz się, dopiero jak sam wyjdziesz z nim w teren. Ja kupiłem swojego rok temu i do dzisiaj nie wiem czy jest do konca sprawny, co wynika albo z mojej tępoty do pojmowania instrukcji, albo tego ze rzeczywiscie jest walnięty, ale nie sugeruj się tym bo smetki na ogół się nie psują.

Jedyne co możesz ocenic przed kupnem wykrywacza to jego stan, po zdjęciach. Co znaczy: czy miał wymieniane jakies elementy? (rurka sondy, przycisk w rekojesci, gałki, potencjometry, gnizadka słuchawek/wtyku sondy) i czy ma dużo rys, bo to swiadczy o tym, jak bardzo sprzęt jest przechodzony.

To czy posiada jakies ukryte wady, mozna sprawdzic, spotykajac sie z posiadaczem drugiego smętka i sprawdzic wspolnie oba. Lub odwiedzić pana Smętkowskiego. A sposoby i metody sprawdzania wykrywacza, to tylko i wyłącznie instrukcja, potem odpowiednia miejscówka i testujesz :).

Możesz tez przetestować zasięgi na podwórku przed domem i potem porównać je z innymi. To w zasadzie wszystko co możesz zrobić, chyba ze masz mozliwosc spotkac sie ze sprzedajacym i przetestowac go.
Napisano
witam

jest kilka tematów:
1. sprawdź czy cewka jest cała, nie popękana...
2. -- -- czy są dobre baterie...
3. -- " -- o instrukcję obsługi
4. poproś o przeszkolenie w obsłudze przez poprzedniego użytkownika

większość kłopotów jest związanych z nie opanowaniem obsługi wykrywacza

pzdr
psuja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie