nedved Napisano 19 Listopad 2009 Autor Napisano 19 Listopad 2009 WitamMam pytanie. Mam zamiar kupić używanego smętka HS-3, bedzie to moja pierwsza wykrywka. Co należy sprawdzić, jak sprawdzić czy jest on napewno dobry i nie posiada jakiś ukrytych wad. Czy są jakieś sposoby, metody sprawdzania wykrywacza. Proszę o info.Pozdrawiam
taterka Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 Czesc Tego, czy jest sprawny dowiesz się, dopiero jak sam wyjdziesz z nim w teren. Ja kupiłem swojego rok temu i do dzisiaj nie wiem czy jest do konca sprawny, co wynika albo z mojej tępoty do pojmowania instrukcji, albo tego ze rzeczywiscie jest walnięty, ale nie sugeruj się tym bo smetki na ogół się nie psują. Jedyne co możesz ocenic przed kupnem wykrywacza to jego stan, po zdjęciach. Co znaczy: czy miał wymieniane jakies elementy? (rurka sondy, przycisk w rekojesci, gałki, potencjometry, gnizadka słuchawek/wtyku sondy) i czy ma dużo rys, bo to swiadczy o tym, jak bardzo sprzęt jest przechodzony. To czy posiada jakies ukryte wady, mozna sprawdzic, spotykajac sie z posiadaczem drugiego smętka i sprawdzic wspolnie oba. Lub odwiedzić pana Smętkowskiego. A sposoby i metody sprawdzania wykrywacza, to tylko i wyłącznie instrukcja, potem odpowiednia miejscówka i testujesz :). Możesz tez przetestować zasięgi na podwórku przed domem i potem porównać je z innymi. To w zasadzie wszystko co możesz zrobić, chyba ze masz mozliwosc spotkac sie ze sprzedajacym i przetestowac go.
psuja Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 witamjest kilka tematów:1. sprawdź czy cewka jest cała, nie popękana...2. -- -- czy są dobre baterie...3. -- " -- o instrukcję obsługi4. poproś o przeszkolenie w obsłudze przez poprzedniego użytkownikawiększość kłopotów jest związanych z nie opanowaniem obsługi wykrywaczapzdrpsuja
jacek825 Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 Najlepiej będzie jak zrobi to ktoś kto chodzi już z wykrywaczem . Poproś kogoś kto ma już wykrywkę jakiś dłuższy czas.
dzieci3 Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 Witam,ewentualnie można skorzystać z porad wyszukiwarki.Jest tam masa porad i spostrzeżeń posiadaczy w/w sprzętu.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.