Skocz do zawartości

Cewka 11,5cm - ACE 250

bruner0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie warto, standardowa cewka oferuje dobry poziom separacji a przy tym niezbyt wielki niestety zasięg. Snajperka ten zasięg będzie miała tragiczny. Zostań przy 6x9 ewentualnie pomyśl o którejś większej sondzie Detecha, podobno zasięgi stają się zupełnie przyzwoite. Oczywiście separacja celów i namierzanie będą gorsze. Musisz wybrać swój złoty środek".
Pozdrawiam
Maniutek
PS. Przez te nowe cewki Detecha to ja poważnie myślę czy nie zostawić sobie Garrecika... Jeszcze myślę...
Napisano
Aby dopomóc w tym myśleniu :-)

Kolega zainwestował w DeTecha. Wstępne testy:

http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?p=404168#404168
Napisano
No ja też sobie pomykam z explorerkiem. Kanarek leży sobie w pudełeczku i czeka na decyzję. Jak któryś ze znajomych się odezwie to go pewnie sprzedam jak nie to nie... Niech leży, jeść nie chce...
  • 1 month later...
Napisano
ja polecam cewkę 12,5 zasięg w moim ACE 250 zwiększył się o co najmniej o 50% od standardowej cewki 5 groszy łapie już na 58 cm ciągłym sygnałem a z 65 raz łapie raz nie polecam tą cewkę 12,5
Napisano
Witam , odnośnie tego zasięgu 58cm ( pozbyłem się zace 250 na rzecz X terry 705 i zaczynam żałować bo w tym przypadku to ponad 100% lepszy zasięg na plus ace ;) pozdrawiam również prosze o link do filmiku .
Napisano
Witam, tez chodzę z ACE 250 ze standardową cewką i jestem bardzo zadowolony z wyników tego sprzętu.Zastanawiam się tez nad kupnem tej większej do niego, ciekawe jak się spisuje. Pzdr LB
Napisano
drops pamiętaj że ja jestem człek pamiętliwy także na wiosnę bedę się przypominał jeśli chodzi o filmik .Chyba że te Twoje 5 groszy miało średnice hałera :)
Napisano
Ace 150/250 na tradycyjnej cewce(ktora wyglada jak zabawka a nie cewka) to realnie kolor siegnie do 20 cm w terenie pod warunkiem ze nie ma trawy cz grubej sciolki lesnej a jest piasek czy lesna droga.Wystarczy ze teren jest troche trudniejszy jak wspomniane wyzej wysokie trawy czy gruba sciolka to kanarek zaczyna cienko spiewac albo wogole milknie.Na wiekszej cewce jest zdecydowanie lepiej.Pozdrawiam Vorax
Napisano
Kolego Vorax kanarek troszkę głębiej sięga lecz to jest też zależne od materiału z jakiego jest wykonany fant. a z tymi trawami masz racje. Osobiście kupując kanarka myślałem ze nie jest on taki dobry ale muszę powiedzieć że mnie mile zaskoczył. Sporo fajnych fantów nim wyciągnąłem, mówię tu o kolorkach typu, monetki, odznaki, medaliki.in inne drobne pierdoły. I cena do wydajności i osiągów jest rewelacyjna. Pzdr. LB
Napisano
brunogd
napisałeś że ,( odnośnie tego zasięgu 58cm ( pozbyłem się zace 250 na rzecz X terry 705 i zaczynam żałować bo w tym przypadku to ponad 100% lepszy zasięg na plus ace ;) pozdrawiam również proszę o link do filmiku .)

Powiem tak ja miałem podobną sytuację ale to wszystko z powodu braku wiedzy i obsługi wykrywacza X-70 się bierze . Też miałem ACE ale zmieniłem na X-70 poletka po ACE bardzo mnie zaskoczyły drogi polne też .I nie pisz że ACE ma 100% lepszy zasięg bo to KOMPLETNA BZDURA. Naucz się obsługi wykrywacza i zobaczysz efekty ACE jest prosty jak cep! wystarczy go włączyć i do przodu a X-70 już nie. Może niektórych to po prostu przerasta?(bez obrazy oczywiście)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie