Skocz do zawartości
  • 0

Części pojazdów, osłony klamka

Skok

Pytanie

Napisano

Proszę o id 3 rzeczy. Wszystko znalezione w miejscu gdzie musiały być rozbierane pojazdy należące dl armii niemieckiej.

Pierwsza rzecz to jakaś osłona. Widać resztki piaskowej farby typowej dla niemieckiego sprzętu wojskowego z czasów ostatniej wojny światowej.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki wielkie kolego HD1940. Sam nigdy bym do tego nie dotarł, chociaż pierwsze co przejrzałem po powrocie do domu to właśnie II wojenne motocykle BMW.

Pozdrawiam!
Napisano

Proszę o id 3 rzeczy. Wszystko znalezione w miejscu gdzie musiały być rozbierane pojazdy należące dl armii niemieckiej.

Pierwsza rzecz to jakaś osłona. Widać resztki piaskowej farby typowej dla niemieckiego sprzętu wojskowego z czasów ostatniej wojny światowej.

Napisano

Tu z kolei widać zieloną farbę mogącą być elementem kamuflażu. Wydaje mi się że obie osłony pochodzą z tego samego pojazdu.

Napisano

Prosił bym o ID również tej klamki. Wygląda znajomo.. Gdzieś już ją widziałem tylko nie mogę skojarzyć gdzie. 100 % drugowojenna niemczyzna. Posiada bicia D.R.G.M oraz D.R.P. oraz dodatkowo B M S G D G (pomiędzy B a M mogła być jakaś wąska litera) Niestety nie całe sygnatury są czytelne z racji utlenienia ZnAlu :-(

Napisano

Zastanawiałem się czy nie lepiej dać ten wątek na Pojazdy/Artyleria gdzie zagląda więcej osób obeznanych w temacie niż tutaj.

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie