Skocz do zawartości

Bunkier ok Ościsłowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jestem nowo zalogowanym użytkownikiem i całkowicie bladym w temacie odkryc itd. Piszę po rozmowie z dziadkiem! Dziadek ma 87 lat, świetne zdrowie i doskonałą pamięc, powiedział mi, że w czasie wojny, Niemcy wybudowali w pobliskich lasach bunkier na ok 100 osób. Pokazał mi miejsce gdzie on najprawdopodobniej się znajduje, jest tam wejście, cos na podobę starej piwnicy(w samym środku lasu), morowanej, lecz ma ona ok 3 m3 powierzchni ale żadnego przejścia do bunkru nie widac. Dziadek mowi, ze bunkier musi byc gleboko zakopany,gdyż teraz w tym miejscu rośnie gesty las(logiczne).
Zakupiłem wiec wykrywacz matali,najtańszy :/,i zacząłem szukac, niestety, bez żadnych rezultatów.(kilka puszek po konserwach, bądź czymś innym, jakies metalowe drzwiczki od kuchenki i tyle).Chyba moimm sprzętem to raczej nic tam juz nie zdziałam. Jeżeli chodzi o wiarygodnośc opowieści dziadka, ja mu wierze, nigdy nie bredził od żeczy itd. Sam mam 23 lata i jestem ciekawy jak jest z tym naprawde, co o tym sądzicie?w jaki sposób można sprawdzic czy on naprawde istnieje? Czy lepszy wykrywacz pokaże?
pozdrawiam

Bunkier miałby się znajdowac w lesie dzielącym dwie miejscowości, Wola Młocka i Lipiny, poza tym dowiedziałem sie też, że w odległości ok 100-150 metrów mieszkały w czasie wojny dwie bądź trzy niemieckie rodziny!Domy te również były w samym środku lasu a teraz już nic po nich nie zostało(bynajmiej gołym okiem nic tam nie widac)!Wiem, że w pobliskich miejscowościach, Młock,Rzeszotko trwały walki w czasie II wojny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie