wotomac Napisano 15 Listopad 2009 Autor Share Napisano 15 Listopad 2009 Pracowano tam na różnymi rodzajami rakiet. Powojnie konstruowano tam polskie rakiety meteorologoczne. Poniżej zamieszczam link do zdjęć, które wykonałem podczas wakacji 2008.[url]http://s942.photobucket.com/albums/ad262/macwt/Niemiecki%20poligon%20doswiadczalny%20w%20Rabce/?albumview=grid[/url] 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 Ten FG 42 to chyba kopia?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 Tylko ta cena biletu ciut przy duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Poligon bardzo fajne zrobiony. Ciekawa wystawa broni ręcznej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 30 Grudzień 2009 Share Napisano 30 Grudzień 2009 Ponieważ, przez ponad rok szefowałem", Obserwatorium Aerologicznemu w Łebie, ściślej, pomiędzy Łebą a Rąbkiem,/ południowa strona szosy/. Obiekt ten był mi podległy" z urzędu". A teraz uściślenia; Nic tam nie było konstruowane!Projektem rakiet, serii Meteor, zajmował się Inst. Lotnictwa, z Warszawy, na zlecenie ówczesnego PIHiM, obecnie IMiGW??. Głównym konstruktorem sprzętu", był inż Haraźny.Do moich obowiązków, należała, konserwacja obiektu.Szkoda że, nie przyjechaliście w latach 70-tych, wpuścił bym Was za darmo!!! i jeszcze dowiózł beczkowozem wodę, dla potrzeb biwakowych.Serdecznie PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.