kondek Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 WitamCzy zna ktos polskie oficjalne stowarzyszenia,fundacje,grupy poszukujące poległych polskich żołnierzy ? Czy jedyna taka ogólnie działająca organizacją pozostaje PCK ? Jeżli tak to w jakim zakresie PCK prowadzi te poszukiwania ? Czy istnieje oficjalna baza danych z nazwiskami zaginionych polskich żołnierzy ? Z góry dzieki za odpowiedzi ...
woytas Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Mojego dziadka szukala babcia w latach 40 potem 70. Ja kilka lat temu wzowilem poszukiwania - wlasnie poprzez PCK - Dostalem informacje o probach babci, rozpoczeto poszukiwania od nowa - niestety bezskuteczne. Bylem pod wrazeniem tego, ze nie zostalem przez instytucje olany.
kondek Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 Thnx Woytas za informacjęRozumiem przez to ,że takie stowarzyszenia i fundacje nie istnieja. Brak odpowiedzi tez jest informacją.Pozdrawiam i na tym właściwie kończe wątek :-)
konrad_es Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 http://www.its-arolsen.org/en/system/welcome/witajcie/index.htmlOni znaleźli akta mojego pradziadka i przysłali mi kopie przetłumaczone na polski, dodatkowo poświadczony akt zgonu z Auschwitz i wszystkie dokumenty jakie tylko mieli związane z jego osoba. Kwestia napisania maila (po angielsku) i cierpliwości (ok 3 m-cy.Pozdrawiam,Konrad
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.