kloki Napisano 27 Luty 2004 Autor Napisano 27 Luty 2004 1.Witam czy jest jakaś polska strona grup rekonstruujących niemieckie oddziały?2. W jaki sposób rekonstruujecie swój sprzęt (niemiecki). Jakich współczesnych odpowiedników używacie?
kloki Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 A teraz takie pytanie. Czy macie jakiś pomysł na buty saperki"? gdzie można takie dostać, jakie najlepiej mieć?
mietek Napisano 5 Marzec 2004 Napisano 5 Marzec 2004 Buty ex-NRD, czarna skóra groszkowana, podeszwa guma, ale wiem, że wymieniana może być na skórzaną i podbijana (to robią w USA). W Polsce niestety ich nie widziałem (swoje przywiozłem z Kanady).
kloki Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 A tak a propos.. sporo rzeczy NRDowskich jest wrecz identycznych z rzaeczami WH. Czy jest takie miejsce w Polsce gdzie można zakupić (demobil jakiś) rzeczy NRDowskie? Może jakies WWW?
Moose Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 Polecam targi staroci. W Warszawie na Kole, w Bytomiu bądź we Wrocławiu. Z tego co wiem, sprzęt dawnej NRD można dostać w Hero Collection za całkiem rozsądną cenę.PozdrawiamAdam
kloki Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 Tak. Nie są identyczne, ale bardzo podobne. W sumie dla przeciętnego szarego człowieka nie bedzie większej różnicy. Ale dla znawcy już się w oczy rzuca :)A co do Hero Collection to jakie tam ceny są np. saperki z pokrowcem, butów..
Moose Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 W takim razie można spróbować poszukać w Czechach, bądź też w firmie Sturm GMBH z Hamburga. Jakość jest bardzo dobra a ceny wbrew pozorom nie są o wiele większe.A jak już ktoś ma odpowiednio duży budżet - wtedy tylko www.1944militaria.com :-)PozdrawiamAdam
kloki Napisano 6 Marzec 2004 Autor Napisano 6 Marzec 2004 Moose a sa jakies www tych firm czeskich co podales?
Moose Napisano 6 Marzec 2004 Napisano 6 Marzec 2004 http://www.panzermc.cz/vstup-en.htm - znalazłem na tym forum.PozdrawiamAdam
kloki Napisano 7 Marzec 2004 Autor Napisano 7 Marzec 2004 Jeśli zna sie ktoś na czeskim i mógłby wytłumaczyć znaczenie słów w dziale Equipment? Chodzi mi o to co tam sprzedają kolejno..
mietek Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 kloki - buty są na aukcjach niemieckich np.:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3281071515&category=34683
kloki Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 A właśnie. A ile wynosiłby ewentualny koszt przesyłki?
mietek Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Trzeba się pytać sprzedającego, no i jest problem przelewu. Była o tym dyskusja na głównym forum, niestety nie mam doświadczenia w kupowaniu przez internet:(Jeśli kupisz, napisz jak poszło.
Panzergrenadier Napisano 1 Maj 2004 Napisano 1 Maj 2004 http://www.zielonediably1.republika.pl no my mamy troszke gorzej poniewaz ciuszki dla FJ trzeba czesto szyć od podstaw no a z butami to jest juz kompletna kapa (szczególnie jak sie komyś marzą sprengstiefle pierwszego wzoru)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.