Skocz do zawartości

Rekonstrukcja niemiecka

Rekomendowane odpowiedzi

1.Witam czy jest jakaś polska strona grup rekonstruujących niemieckie oddziały?
2. W jaki sposób rekonstruujecie swój sprzęt (niemiecki). Jakich współczesnych odpowiedników używacie?

Buty ex-NRD, czarna skóra groszkowana, podeszwa guma, ale wiem, że wymieniana może być na skórzaną i podbijana (to robią w USA). W Polsce niestety ich nie widziałem (swoje przywiozłem z Kanady).

A tak a propos.. sporo rzeczy NRDowskich jest wrecz identycznych z rzaeczami WH. Czy jest takie miejsce w Polsce gdzie można zakupić (demobil jakiś) rzeczy NRDowskie? Może jakies WWW?

Tak. Nie są identyczne, ale bardzo podobne. W sumie dla przeciętnego szarego człowieka nie bedzie większej różnicy. Ale dla znawcy już się w oczy rzuca :)A co do Hero Collection to jakie tam ceny są np. saperki z pokrowcem, butów..

W takim razie można spróbować poszukać w Czechach, bądź też w firmie Sturm GMBH z Hamburga. Jakość jest bardzo dobra a ceny wbrew pozorom nie są o wiele większe.

A jak już ktoś ma odpowiednio duży budżet - wtedy tylko www.1944militaria.com :-)

Pozdrawiam
Adam

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie