kloki Napisano 27 Luty 2004 Autor Share Napisano 27 Luty 2004 1.Witam czy jest jakaś polska strona grup rekonstruujących niemieckie oddziały?2. W jaki sposób rekonstruujecie swój sprzęt (niemiecki). Jakich współczesnych odpowiedników używacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 http://www.grossdeutschland1.republika.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 5 Marzec 2004 Autor Share Napisano 5 Marzec 2004 A teraz takie pytanie. Czy macie jakiś pomysł na buty saperki"? gdzie można takie dostać, jakie najlepiej mieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 5 Marzec 2004 Share Napisano 5 Marzec 2004 Buty ex-NRD, czarna skóra groszkowana, podeszwa guma, ale wiem, że wymieniana może być na skórzaną i podbijana (to robią w USA). W Polsce niestety ich nie widziałem (swoje przywiozłem z Kanady). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 A tak a propos.. sporo rzeczy NRDowskich jest wrecz identycznych z rzaeczami WH. Czy jest takie miejsce w Polsce gdzie można zakupić (demobil jakiś) rzeczy NRDowskie? Może jakies WWW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 Polecam targi staroci. W Warszawie na Kole, w Bytomiu bądź we Wrocławiu. Z tego co wiem, sprzęt dawnej NRD można dostać w Hero Collection za całkiem rozsądną cenę.PozdrawiamAdam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 Tak. Nie są identyczne, ale bardzo podobne. W sumie dla przeciętnego szarego człowieka nie bedzie większej różnicy. Ale dla znawcy już się w oczy rzuca :)A co do Hero Collection to jakie tam ceny są np. saperki z pokrowcem, butów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 W takim razie można spróbować poszukać w Czechach, bądź też w firmie Sturm GMBH z Hamburga. Jakość jest bardzo dobra a ceny wbrew pozorom nie są o wiele większe.A jak już ktoś ma odpowiednio duży budżet - wtedy tylko www.1944militaria.com :-)PozdrawiamAdam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 Moose a sa jakies www tych firm czeskich co podales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 http://www.panzermc.cz/vstup-en.htm - znalazłem na tym forum.PozdrawiamAdam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 7 Marzec 2004 Autor Share Napisano 7 Marzec 2004 Jeśli zna sie ktoś na czeskim i mógłby wytłumaczyć znaczenie słów w dziale Equipment? Chodzi mi o to co tam sprzedają kolejno.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 kloki - buty są na aukcjach niemieckich np.:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3281071515&category=34683 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 17 Marzec 2004 Autor Share Napisano 17 Marzec 2004 A właśnie. A ile wynosiłby ewentualny koszt przesyłki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Trzeba się pytać sprzedającego, no i jest problem przelewu. Była o tym dyskusja na głównym forum, niestety nie mam doświadczenia w kupowaniu przez internet:(Jeśli kupisz, napisz jak poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francis1 Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 www.pomerania1945.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 1 Maj 2004 Share Napisano 1 Maj 2004 http://www.zielonediably1.republika.pl no my mamy troszke gorzej poniewaz ciuszki dla FJ trzeba czesto szyć od podstaw no a z butami to jest juz kompletna kapa (szczególnie jak sie komyś marzą sprengstiefle pierwszego wzoru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.