SZZ Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Witam,czy ktoś użytkuje ten wykrywacz i może podzielić się uwagami na jego temat?Jak jest z zasięgiem na duże przedmioty?Czy można go ustawić tak, żeby nie pokazywał drobnych przedmiotów i sygnalizował wyłacznie większe obiekty?Pozdrawiam
Klucznik Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Uzytkownikow Now. jest kilkuset.Czy V1 czy V5 to jeden h.Włączasz i chodzisz,zasiegi maja takie same.Jest tylko kilka dodatkowych funkcji,drobne,grube,kolor,zrlazo,glębokość.Aby nie bral drobnicy to chodze z cewką 90 cm i trzymam ja 40 cm nad ziemia.Drobnych nie bierze a ma taki zapas zasięgu ze nie trace na glębokosci,no i przeczesuję w tym samym czasie ogromną powierzchnie,pas szerokosci 1m.Jezeli cos konkretnego chcesz znależć to lataj po brzegach lasów,po pagorkach.Na pola i podwórza to niestety cos innego,np TM 808.Klucznik z KLucz
eljot1974 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Klucznik piszesz w zasadzie o wszystkim i o niczym.Nie wiem jaki model posiadasz? I nie za bardzo rozumiem te 40 cm nad ziemią.Jesli nie masz selektora to równie dobrze możesz chodzić z cewką 30cm przy glebie i na jedno wyjdzie bo i tak nie wytniesz badziewia.pozdrawiam
SZZ Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Dzięki kluczniku za opinię, czy ten sprzęt będzie nadawał się do poszukiwania w bagnie wraku samolotu?Czy można używać go podczas mrozu?Dlaczego nie nadaje się na pola i podwórka?Pod jakim względem przewyższa go w takich miejscach White's 808?Pozdrawiam
SZZ Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Przepraszam, Klucznik miało być z dużej litery a na tym forum nie ma mozliwości poprawienia błedów.Pozdrawiam
Klucznik Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 To juz wszyscy wiedza ze Nov.kazdy model to to samo,drozszy ma troche wiecej dodatkowych informacji,zasiegi sa równe.Jeszcze raz aby- wyciac drobne to mozesz selektorem,mozesz cofnąc tykanie w lewo do zaniku,mozesz nosic cewkę 30-50 cm nad ziemią.Z cewką 30 przy glebie to wezmie wszystkie smieci.Ale i tak na polach nie poradzisz nic na drobnicę.Chodzac z cewką np.40 cm nad ziemia to nie zlapie juz gwozdzia,scyzoryka,kapsla,ale jak pod tym będzie skrzynia z karabinami to weżmie.Aby nie stracic zasiegu to lepiej zapiąc cewkę 90 cm,o ile nie będzie krzewów.Jezeli sygnal powoli narasta i przy ziemi nie przesteruje na pisk,to przedmiot jest glęboko-to jest największa zaleta Nov.tak okresla glębokosć.Odpowiedzdo poszukiwania wraku to rama 2x2 m,na tej ramie to konewkę do podlewania bierze z 3,5 m-silny sygnal-to osobiscie sprawdzałem.No mroz nie zalecam,choc tak po godzince to chodze nawet w zimie.Na pola nie bo to tereny bardzo zasmiecone,tu VLF.TM 808 to podobnie jak Nov.ale lepiejJakby ktos mieszkal niedaleko Klucz to mogę zademonstrowaćKlucznik z Klucz
Damian84 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 był test w Odkrywcy nr 4-5/2002 Nowaka model Saper Color 2s
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.