SZZ Napisano 4 Listopad 2009 Autor Napisano 4 Listopad 2009 Witam,czy ktoś użytkuje ten wykrywacz i może podzielić się uwagami na jego temat?Jak jest z zasięgiem na duże przedmioty?Czy można go ustawić tak, żeby nie pokazywał drobnych przedmiotów i sygnalizował wyłacznie większe obiekty?Pozdrawiam
Klucznik Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 Uzytkownikow Now. jest kilkuset.Czy V1 czy V5 to jeden h.Włączasz i chodzisz,zasiegi maja takie same.Jest tylko kilka dodatkowych funkcji,drobne,grube,kolor,zrlazo,glębokość.Aby nie bral drobnicy to chodze z cewką 90 cm i trzymam ja 40 cm nad ziemia.Drobnych nie bierze a ma taki zapas zasięgu ze nie trace na glębokosci,no i przeczesuję w tym samym czasie ogromną powierzchnie,pas szerokosci 1m.Jezeli cos konkretnego chcesz znależć to lataj po brzegach lasów,po pagorkach.Na pola i podwórza to niestety cos innego,np TM 808.Klucznik z KLucz
eljot1974 Napisano 4 Listopad 2009 Napisano 4 Listopad 2009 Klucznik piszesz w zasadzie o wszystkim i o niczym.Nie wiem jaki model posiadasz? I nie za bardzo rozumiem te 40 cm nad ziemią.Jesli nie masz selektora to równie dobrze możesz chodzić z cewką 30cm przy glebie i na jedno wyjdzie bo i tak nie wytniesz badziewia.pozdrawiam
SZZ Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 Dzięki kluczniku za opinię, czy ten sprzęt będzie nadawał się do poszukiwania w bagnie wraku samolotu?Czy można używać go podczas mrozu?Dlaczego nie nadaje się na pola i podwórka?Pod jakim względem przewyższa go w takich miejscach White's 808?Pozdrawiam
SZZ Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 Przepraszam, Klucznik miało być z dużej litery a na tym forum nie ma mozliwości poprawienia błedów.Pozdrawiam
Klucznik Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 To juz wszyscy wiedza ze Nov.kazdy model to to samo,drozszy ma troche wiecej dodatkowych informacji,zasiegi sa równe.Jeszcze raz aby- wyciac drobne to mozesz selektorem,mozesz cofnąc tykanie w lewo do zaniku,mozesz nosic cewkę 30-50 cm nad ziemią.Z cewką 30 przy glebie to wezmie wszystkie smieci.Ale i tak na polach nie poradzisz nic na drobnicę.Chodzac z cewką np.40 cm nad ziemia to nie zlapie juz gwozdzia,scyzoryka,kapsla,ale jak pod tym będzie skrzynia z karabinami to weżmie.Aby nie stracic zasiegu to lepiej zapiąc cewkę 90 cm,o ile nie będzie krzewów.Jezeli sygnal powoli narasta i przy ziemi nie przesteruje na pisk,to przedmiot jest glęboko-to jest największa zaleta Nov.tak okresla glębokosć.Odpowiedzdo poszukiwania wraku to rama 2x2 m,na tej ramie to konewkę do podlewania bierze z 3,5 m-silny sygnal-to osobiscie sprawdzałem.No mroz nie zalecam,choc tak po godzince to chodze nawet w zimie.Na pola nie bo to tereny bardzo zasmiecone,tu VLF.TM 808 to podobnie jak Nov.ale lepiejJakby ktos mieszkal niedaleko Klucz to mogę zademonstrowaćKlucznik z Klucz
Damian84 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 był test w Odkrywcy nr 4-5/2002 Nowaka model Saper Color 2s
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.